Julelatter 2016

Det er jul. Peisen er tent, juletreet er pyntet, og slips og skjorter er tatt på. BMI (bare moro impro) inntar Klubbscenen på Latter med et show bestående av 50 prosent forberedt og 50 prosent improvisert materiale. Her skal man kose seg. Julekose seg.

Latter har blitt en favorittscene for teaterungdom. Vi har vært her flere ganger og det er rett og slett fordi de tilbyr et helt egenartet produkt. Her er det lettbeint stemning, alkoholservering, latter og moro. Man blir kanskje ikke presentert for de dype Ibsentragedier eller fantastiske skuespillerprestasjoner, men det man får er morsomt, gjennomtenkt og kvalitetssikret. Dersom komikernorge skal kunne levere topp kvalitet må man også ha en topp fasilitet å kunne levere på. Latter er denne fasiliteten. 


Foto: Helge Langerud Heikkilä
Det er full julestemning på Latter. Christina og jeg koser oss

Så er det BMI da, og Julelatter 2016. Showet er artig og tidvis skikkelig, skikkelig bra. Jeg ler godt av noen av sangene. Guttene er proppfulle av sjarme, man liker de med en gang. De har scenetekke og får tidlig publikum med på sitt lag. Det er viktig, for her er det mye publikumsinvolvering. Folk og telefoner tas opp på scenen, og forlag til relasjoner, steder og mennesker mottas med takk. Dette gjør at ting må improviseres, og BMI beviser at det er noe de kan.

Vi er kanskje litt uheldige denne lørdagen, publikum ser ikke helt ut til å skjønne hva de blir spurt eller bedt om. De ler høylytt av hverandres forslag uten at BMI får så mye å jobbe med. Kanskje er det litt for mye av det gode? Kanskje er ikke Latter helt klar for denne typen forestilling? Jeg vet ikke, men det er uansett litt synd, for jeg blir sittende igjen med en følelse av at det improviserte materialet ikke når helt opp.

De forberedte delene er derimot strålende. Avslutningsnummeret er perfekt, noe som gjør at man forlater salen med et stort smil om munnen. Kjempegøy! Potensialet i scenen får de også utnyttet maksimalt og gutta sjarmerer alle som en. Julelatter er et friskt pust, og Latter er stedet å gå dersom man vil få seg en god latter. 


Foto: Helge Langerud Heikkilä
Gutta i BMI gir full gass hele veien

Tittel: Julelatter 2016
Tid/sted: Latter, Klubbscenen. 13.november
Regi: Vemund Vik
Med: Christian Mikkelsen, Olav Svarstad Haugland, Emil Lystvedt Berntsen og Håvard Funderud  
Kommende forestillingsdatoer: Spilles frem til 13. januar
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg