OHG-revyen: Fremad mars

Jorda er fucked. På tide å tenke som Elon Musk å komme seg vekk mens man enda kan. Ferden går til Mars. Vi setter oss ned for å se sesongens første skolerevy, på Oslo Handelsgymnasium. Her får vi se skuespillere med utenomjordisk energi, med tanke på manuset de har fått å jobbe med.

Skuespillerne gjør en god figur i årets OHG-revy. FOTO: Jacob Harper

  • Tittel: Fremad Mars
  • Hvor/Når: Oslo Handelsgymnasium torsdag 3.januar
  • Instruktører: Julie Andresen, Hanna Heider Hov og Sebastian Bergsnov.
    Skuespillere: Aksel Melkersen, Balder Bergan-Gulli, Elias Borge Svinø, Hannah Kalager, Finn Lippestad, Martine T. Andresen, Maria Foss Aaserud, Kari Anne Eikeland, Nils Petter Alfsen, Sara G. Anderson, Vilgot Åkesson og Nora Bratfos.
  • Kommende forestillinger: Spilles 3.-12.januar
  • Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä

Jeg ler 1 gang! 1 gang i løpet av den 33 nummer lange revyen. Så da har man vel allerede lokalisert revyens store problem: den er ikke morsom. Konseptet er godt og den røde tråden følges opp gjennom forestillingen, men det er noe datert over humoren. Ofte er det punchlines som kommer etter sketsjene burde ha vært avsluttet. “Ex on the Beach” refereres til minst tre ganger og Phil Dunphy måten å ta telefonen på har vel blitt brukt opp etter 10 sesonger med “Modern Family”? Teaterungdom.no festet setebeltet, men opplevde ingen lift off.

Skuespillerne jobber iherdig med det materiale de har blitt gitt. De danser og synger, viser stort engasjement og pågangsmot. Nora Bratfos står for et av revyens høydepunkter i en powerballade, mens Hannah Kalager tilfører sine karakterer en etterlengtet ro og sjarme. Alt i alt gjør skuespillerne mye rett, problemet er at sketsjene ikke er morsomme.

Jeg sa at jeg lo 1 gang, Finlands nasjonalsang er en herlig detalj! Ideen bak Tellus sitt inntog hos Peder Kjøs er også artig, og “Jeg beklager” (Siv Jensens kamp mot egne partimedlemmers uttalelser) får meg også til å trekke på smilebåndet. “Isklar” nummeret vil jeg også trekke frem som et av revyens beste.

“Jeg beklager” tar utgangspunkt i ulike FRP-politikeres tøffe år. Legg merke til Nora Bratfos som en overbevisende Sylvi Listhaug. FOTO: Jacob Harper

Alt i alt har OHG-revyen Fremad Mars et artig utgangspunkt og en gjeng på scenen som virkelig gir alt. Dessverre virker humoren gammeldags og ganske teit… Kaller man handikappede for grønnsaker i 2019, og er virkelig mensen så gøy? Jeg ler ikke, men det at revyvåren er i gang, det er en deilig tanke som får meg til å smile.

Våren 2019 skal Teaterungdom.no se og anmelde 26 skolerevyer i Oslo og omegn. Som alltid skal våre anmeldelser være rettet mot ungdom, fordi unge fortjener en stemme. 

2 kommentarer
    1. Det er jeg faktisk sterkt uenig! Humoren er kanskje til tider litt “gammeldags”, og vi er i 2019 og alt skal være politisk korrekt, men jeg lo flere ganger og var godt underholdt og for min del er det alt jeg ønsker når jeg drar på revy. Synes at deres sang og dansenummre holdt et høyt nivå. (Og nei jeg går ikke på OHG eller noe sånn)

    2. Aldri noensinne hadde jeg trodd jeg kom til å lese en slik revyanmeldelse, helt grusomt hvordan anmelderen gnir det inn på en unødvendig måte ved å gjenta at vedkommende lo kun 1 gang! Greit å le én gang, men å gjenta det flere ganger er kun for å være nedlatende. Utrolig unødvendig av anmelderen å tråkke på skuespillere og en hel revy ved å prate nedlatende og nevne at den ikke er morsom. Vet litt om revy, og jeg vet at humor varierer fra person til person, åpenbart ikke denne anmelderen. Foreslår at denne anmelderen finner på noe annet å gjøre enn å anmelde revy. Skal du anmelde revy, så kan du i det minste gjøre det med en innstilling der du i det minste kan late som du gir revyen en sjanse!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg