Fenomenet – StorySLAM

“I løpet av det siste året har vi samlet hovedstadens dyktigste fortellere på Kulturhuset i Oslo for å konkurrere om å fortelle den beste selvopplevde historien til et forventningsfullt publikum. Interessen for StorySLAM har siden oppstarten i august 2015 gått i taket, og blitt større enn vi noensinne hadde drømt om.”

Slik starter StorySLAM Oslo presentasjonen av sitt store event som snart finner sted på Rockefeller i Oslo. (Sjekk ut facebookeventet her!). En festaften regissert av 8 ildsjeler som brenner for gode fortellinger. Vi i teaterungdom tok en prat med noen av menneskene bak fenomenet StorySLAM Oslo.


Foto: Helge Langerud Heikkilä
Vi fikk møte halve styret i StorySLAM Oslo. F.v. Stina Riebe Thygesen, Thor-Andre Walløe, Karoline Enoksen og Steinar Olberg. Vi tok kanskje noen bilder med perfekt rekke og flotte smil, men StorySLAM er gøy og latter, og smil og uhøytidelig, så da synes vi disse to bildene passer mye bedre.

 

“Mennesker har jo alltid fortalt. Man forteller jo hele tiden. Om det er i lunsjen eller over telefon, så har jo alle noe å fortelle. Forskjellen er bare at her er det på en scene, det skal handle om deg selv og man bruker virkemidler fra fortellerkunst for å lage et kunstnerisk produkt”. Vi befinner oss i kjelleren på Høyskolen i Oslo og Akershus. Stina Riebe Thygesen fortsetter: “det er morsomt og gøy med fortelling. Vi ser at det kommer mange unge mennesker, derfor er det ekstra gøy å skulle være på Rockefeller, hvor det er 18 års aldergrense, mens det er 23 på Kulturhuset hvor vi har vært til nå.” GrandSLAM er en festaften hvor 9 fortellere skal fortelle i 8 minutter for å overbevise publikum og en fagjury bestående av kjente fjes som Else Kåss Furuseth og Siri Seljeseth. Konkurransen er morsom, men kanskje ikke det mest sentrale ved kvelden. “Det er jo ingen som egentlig bryr seg om poengene, det skal være feelgood og gøy” forteller Karoline Enoksen.

“StorySLAM er åpent for alle. Og om du ønsker å delta er det bare å ta konktakt. Vi holder også workshops og har en egen podcast“. Karoline smiler. “Dette er jo først og fremst kjempegøy. Vi har vært på Slottsfjell og nå skal vi på Rockefeller”. “Å fortelle innenfor dette formatet handler jo om å utlevere seg selv, det skal jo koste litt, uten at det er noe farlig i det. Det betyr bare at det man forteller er ekte og ærlig” Thor-Andre Walløe smiler lurt, “Det er nesten litt fortellermadness”. 

Hver StorySLAM er en ny opplevelse. Det er kanskje derfor Kulturhuset har blitt fylt opp gang på gang. Nye historier blir fortalt, nye mennesker i juryen og nye møter mellom fortellere og publikum. GrandSLAM blir også noe helt nytt. “Tilbakemeldingen fra Kulturhuset har vært at publikum blir helt stille. Enda mer stille enn under en vanlig debatt eller et foredrag. Det blir spennende å se hvordan dette slår ut på Rockefeller” forteller Steinar Olberg. Showet førstkommende mandag blir noe helt nytt, men formatet er velkjent.

Vi i teaterungdom gleder oss!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg