TENK OM

Tenk om hele fremtiden din er avhengig av et enkelt, tilsynelatende, ubetydelig valg i dag? Tenk om! Dette spørsmålet stilles og besvares på en strålende måte i Det Norske Teatrets store musikalsatsing denne våren.  

Marianne (Heidi Gjermundsen Broch) nærmer seg 40 og er tilbake i Oslo etter et lengre opphold (og et mislykket ekteskap) i Sogndal. På Birkelunden møter hun to gode venner og valget om hvem hun skal bli med den ettermiddagen blir tatt. Her deler historien seg. Mari (Marianne) blir med naboen Liv (Silje Lundblad) og hører på den kule gitaristen, mens Anne (MariAnne) blir med vennen Lukas (Jon Bleiklie Devik) på aksjon. Resten av forestillingen følger man Mari og Anne gjennom opp og nedturer, mann, barn, jobb, sorger og gleder. To ulike livsløp for den samme kvinnen, avhengig av ett enkelt lite valg… Tenk om.

 

Bare så det er sagt først som sist, forestillingen er strålende! Heidi Gjermundsen Broch bærer stykket fjellstøtt og befester sin posisjon som Norges ubestridte musikaldronning, scenografien er stødig og ledig, og bandet briljant. Jeg vil også trekke frem Silje Lundblad og Julie Moe Sandø som utgjør et nydelig og ekte-følt par. Scenen inne på T-banen er også verdt å glede seg til. 

Stykket fremstår som bunnsolid. Tekstens genialitet er at ingen av de to mulige livsløpene virker mer attraktivt enn det andre, dette gjør at man heier på MariAnne i begge sammenhenger. Den eneste svakheten som er å trekke frem er at det kanskje tidvis blir litt for kontrollert. Scenografien er fin, kostymene fine, musikken fin, man mangler kanskje det lille ekstra, det som virkelig river i sjelen og gjør at man mister pusten. Dette uteblir, uten at det savnes nevneverdig.

Jeg vil med trygghet anbefale alle å se denne forestillingen, mens jeg gleder meg til flere musikaler med Heidi i hovedrollen.

^^Helge^^

Koser oss på teater

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg