Brune

Om dagen er han Rune, om natten er han Brune. Superhelten som maler sykler brune. Det er barneteater og Akershus teater samarbeider med Teater Joker. Vi har fått plasser på første rad og skuespillerne vinker til oss og sier de er glad vi kom. Det er en gjennomført stemning, fra start til slutt. Når det var slutt smilte jeg stort.

Dette var gøy. Ganske enkelt gøy. Historien er fantastisk og tar for seg tematikker som død og mobbing. Boken forestillingen er basert på vant Nordisk Råds litteraturpris for barne og ungdomslitteratur. Vel fortjent. Formidlende, nydelig, sår og tøff historie. Jeg er mektig imponert.


Rune er sammen med bestefar på et stort skip

Selve teaterformen er bande mime, en form som handler om at skuespillerne selv lager bilder underveis. Plutselig er skuespillerne stoler, båter, TV-skjerm eller vegg. Formspråket er innarbeidet og perfeksjonert, men noe gjør at det oppleves litt slitsomt og heseblesende. Forestillingen er ganske kort, noe den tjener på. Man går ikke lei formen, og så lenge historien er så til de grader bunnsolid vil jeg andefale å få den med seg….enten som teater eller i bokform.

– Helge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg