Grusomhetens Teater

For noen uker tilbake dro Helge og jeg til Grusomhetens Teater i forbindelse med deres forestilling Siste Sang som vi skrev anmeldelse om. Der møtte vi teaterets kunstneriske leder og grunnlegger Lars Øyno i tillegg til skuespillerne fra Siste Dans. De inviterte oss med en gang inn i samtale om teateret, kompaniet og hvordan de jobber på huset. De var veldig positive til bloggen vår og det samarbeidet vi kunne skape sammen, og vi i Teaterungdom ønsket derfor å skrive et innlegg om Grusomhetens Teater, som for mange kanskje er et av Oslos mer ukjente teatertilbud.

Grusomhetens Teater finner man i Hausmannsgt.34 ved nedre del av Akerselva. Der har de har hatt egen scene siden 2002, mens selve teatergruppen ble etablert ti år før i 1992. Teateret har hentet inspirasjon fra franske Antonin Artaud og ideen om et anatomisk teater hvor det fysiske utrykket og kroppens egen musikalitet skaper liv til teater og handling. Artaud ville at de som kom for å se hans teater skulle utsettes for en risiko – men også helbredelse. Ingen skulle gå ut av teateret uberørt. Det samme gjelder for Grusomhetens Teater.

Øyno snakket mye om hvordan pusten er spesielt viktig i deres arbeid, da intet liv kan oppstå uten. Det er ikke ordet som står i sentrum, men kroppens fysiske reaksjon på alle erfaringer og hendelser. Livet ligger i kroppen og på den måten gir de liv til teateret. Når de jobber tar de utgangspunkt i historien de vil fortelle og ut ifra det pågår det en konstant utforskning og improvisasjon i hvordan de best kan formidle materialet på deres måte.

Teaterungdom er en blogg for unge som liker teater, og på samme måte er Grusomhetens Teater et teater for unge. Lars Øyno beskriver det som er sted du kan komme for å se at det er flere muligheter innenfor teateret enn det man kanskje tror. Det er lov å velge veier i livet som befinner seg utenfor det som er forventet, lov til å utforske det kontroversielle og uvanlige.

Vi i Teaterungdom er glade for å samarbeide med et teater som Grusomhetens Teater, og vi er spesielt glade for å kunne tilby leserne våre et unikt tilbud for dere som ønsker å se hva dette teateret driver med. Torsdag 10. mars kl. 20.00 spilles deres forestilling What a Glourious Day! og alle som leser bloggen vår kan få billetter til kun 100 kr. Bare si dere kommer fra Teaterungdom i luken. Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av dette tilbudet og oppleve noe utenom det vanlige innenfor norsk teater. 

– Stine

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg