MEASURE YOUR CREW

Hva: Dansekonkurransen Measure Your Crew
Hvor: Dansens Hus
Når: 5. Mars, kl. 19.00
Pris: Gratis

Interessert i utforske hovedstadens utvalg av dansesjangere- og stiler? Sørg for å skaffe deg billetter til neste runde av Measure Your Crew, og opplev en konkurranse som ? bokstavelig talt ? tar tempen på Oslos ferskeste dansegrupper.

Det er en uhøytidelig stemning og et høyt støynivå som preger hovedscenen når Dansens Hus åpner dørene for dansekonkurransen Measure Your Crew. Det er fullt hus, ikke en eneste stol ledig, og store deler av publikum sitter strødd langs scenen hvor arrangørene har lagt ut puter på gulvet. Arrangementet går for femte gang, og med billetter revet bort på under fem minutter er det tydelig at konseptet har blitt en stor suksess med årene.

Measure Your Crew har en enkel oppskrift: Ti dansegrupper fremfører sitt show på maks tre minutter, et dommerpanel avgir karakterer fra skalaen 1-6, og til slutt faller avgjørelsen på publikums applaus og roping. En lydmåler fanger opp responsen, som dermed gir publikum det siste ordet i hvem som vinner premien på 30.000,-.  

Kveldens ti dansegrupper består av dansere mellom åtte og 50 år, og varierer i sjangere fra moderne, jazz, hiphop, dancehall og irsk folkedans. Deltakerne er hovedsakelig fra Oslo, men blant danserne finner vi også K-Crew som har reist fra Kristiansand for å delta. Dommerpanelet består av profesjonelle danseutøvere- og pedagoger Huyen Huynh, Thomas Talawa Prestø og Jeffrey Young.  Dommerne setter tidlig standarden for kveldens kriterier ved å vektlegge følelser i dansen fremfor teknikk, noe som passer godt til kveldens ulike nivåer. Her kan hvem som helst ha sjansen til å vinne, uavhengig av om de er utdannede dansere eller danser på fritiden.


I det konferansier Mehdi Ashtiani fra breakdance-gruppa Floorknights (kjent fra Norske Talenter) sparker i gang showet sammen med David Castaneda, fylles salen av stormende jubel. Lydnivået kan sammenlignes med Bieber-fever, og energien smitter over på deltakerne. Selv om det er et stort sprang mellom nivåene hos de ulike gruppene, fylles scenen av gode koreografier fra alle gruppene, og de fleste opptrer med sterk tilstedeværelse og innlevelse. Nevneverdige grupper er jentene mellom 13 til 17 år i hip hop/dancehall-gruppa Illegal Kingdom (som vant fjorårets Measure Your Crew) og dancehall-gruppa Surreal, bestående av dansere fra åtte til ti år. Sistnevnte fikk flere i publikum til å vrikke på dansefoten, inkludert anmelderen selv.

Til tross for mange sterke danseinnslag, er både publikum og dommere enige om førsteplassen; Dansegruppa The Lab stikker av med premien etter et imponerende show ? ikledd enkle denimbukser og svarte t-skjorter, og en tight koreografi med elementer fra ulike dansestiler som jazz og hip hop.

Arrangementet virker, til tross for gode danseinnslag, litt tatt på sparket. Konferansierene spiller på tørre vitser og intern humor med dommerne, noe både publikum og danserne kunne vært foruten. Det er tydelig at dette er en viktig konkurranse for deltakerne, og at de har lagt ned mange timer i øvingssalen. Dette burde tas på alvor.

Sett bort i fra selve konkurransen, er arrangementet et innblikk de ulike krokene av Oslos og Norges dansemiljø. Det er et konsept som samler alle slags dansere, samtidig som det utvider publikums horisont. Og viktigst av alt, så understreker Measure Your Crew at du aldri er for ung eller for gammel til å drive med det du elsker.

– Kristine

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg