Svart hav / hvitt skum: Den lille havfruen

Norwegian experimental theatre workshop (NExT) har denne helgen inntatt Sagene festivitetshus og vist forestillingen “Svart hav / hvitt skum: Den lille havfruen”. Scenelusa produksjoner har sammen med 5 ungdommer jobbet med ulike former for eksperimentelt teater. I går kveld dro vi fra teaterungdom for å anmelde den aller siste forestillingen deres.


Kreativiteten blomstrer rundt  Scenelusa og deres nye produksjon

Ungdommene på 14-19 år står i tematikken med hele seg. Man kan se at de jobber hardt. Teksten skal frem, teatersjangeren skal frem, karakterene skal frem. De har mye å huske på, mye å gjøre, de jobber hardt. Stykket er delt inn i 5 deler hvor hver del representerer en form for eksperimentelt teater. Historien de har valgt å basere arbeidet på er “Den lille havfruen” av H.C.Andersen. Jeg synes både historien og formatet kler ungdommene godt.

Dette er et visningsarbeid, det er ikke profesjonelle skuespillere, dette er ungdommer som har lært noe nytt som de formidler til et publikum. Dette gjøres med en enorm innsatsvilje som gjør at man ikke kan gjøre annet enn å applaudere. De 5 på scenen leverer så til de grader. 


Sekvensene er korte, noe som kler formen. Ingen grunn til å dvele, vi går raskt videre. Om jeg skal sette fingeren på noe som kan forbedres må det være det at de gjerne kunne ha gått enda dypere ned i de ulike sjangrene. Men dette er småpirk. Jeg liker Scenelusa, jeg liker NExT og jeg liker “Svart hav / hvitt skum.

– Helge
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg