DEN JEG VAR I MORGEN

Spilles på Sentralen 2. og 3. Juni kl. 19

MEDVIRKENDE:
Jenta: Maren Eikli Hiorth
Mora: Jenny Ellegård
Fortelleren/Mekanikeren/Gutten: Ådne R. G. Kolbjørnshus

Manus: Anna Kompelien, Helge Langerud Heikkilä, Marthe Wilhelmsen
Scenograf: Kari Wasa
Regi: Helge Langerud Heikkilä
Produsent: Mari Noodt

 

Den jeg var i morgen er en gripende historie om jenta på 18 år og hennes tanker om livet. Manuset er bygget på en undersøkelse, hvor det blant annet ble spurt om hva som er ditt første minne, og i hvilke settinger du føler deg mest som deg selv. I løpet av forestillingen møter vi flere av situasjonene fra undersøkelsen gjennom livet til jenta og moren hennes.

Det hele blir delvis fortalt av en dansende forteller mellom scenene. Han gjør at vi blir godt kjent med både jenta og moren. Fortelleren hopper også inn i rollen som gutten underveis, og bare ved å legge om dialekt og ta på en lue, er det ingen tvil om at han nå er en helt annen karakter. Gjennom de 45 minuttene forestillingen varer, møter vi tre veldig gode skuespillere som tar oss med i et univers som kanskje ikke er så ulikt det vi selv lever i? 

Sorg er et sentralt tema i forestillingen og det blir reflektert en del rundt hvordan man reagerer på sorg. Kan sorg måles i tårer? Er det sånn at den som gråter mest, er den som er mest lei seg? Hvordan kommer man seg videre i livet når man mister en viktig person? Det er mange spørsmål, men vi får også mange gode svar.

Forestillingen spilles på Sentralen i et ganske lite intimt rom. Det passer helt perfekt. Man får følelsen av å være i samme rom som skuespillerne. Alt blir nært. Ekte. Scenografien er enkel, men likevel spennende og blir aktivt brukt gjennom forestillingen. Det dukker opp nye elementer hele veien som er med på å sette prikken over i-en. 

Jeg syns det var en utrolig bra forestilling, og jeg håper flere får muligheten til å se denne perlen av et teaterstykke! Det er få plasser i salen, så send mail til [email protected] for å reservere billett. 

 

– Kamilla 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg