Kjendistung Singin’ in the rain

Scenekvelder er tilbake på Folketeateret med sin største satsing til nå: Singin’ in the rain. De har et uttalt mål om å bringe Broadway-kvalitet til Oslo. Om de lykkes denne gangen kan man diskutere, men de får i hvert fall med seg kjendisnorge.


Fotograf: Scenekvelder/ John Andresen​
Stian Blipp, Charlotte Brænna og Atle Pettersen spiller hovedrollene i forestillingen

Det kryr virkelig av kjendiser denne premierekvelden. Rundt i salen har man alt fra TV-personligheter til Statsministeren, skuespillere og treningsguruer, milliardærer og ordførere. De man ser opptre på scenen er intet unntak: de kjente TV-fjesene Stian Blipp og Atle Pettersen har fått tildelt hovedrollene, mens TV koreograf Thea Bay står for koreografien, Bjarte Hjelmeland (heller ikke helt ukjent) har regien. Det er i utgangspunktet ingenting i veien med dette, så lenge det ikke går på bekostning av kvaliteten, så da blir spørsmålet: gjør det det?

Svaret blir dessverre: Ja. Selv med upåklagelig innsats og sjarme klarer ikke de to guttene helt å bære sine hovedroller. Og selv om Charlotte Brænna, scenekvelders eget vidunderbarn, synger som en gud når hun får stå opp og ned, og danser strålende når hun slipper å synge samtidig, klarer hun ikke helt å bære forestillingen når hun skal gjøre begge deler. Forestillingen fremstår derfor litt tam. Scenekvelder legger tross alt listen skyhøyt, så da blir man også vurdert deretter.

Historien som fortelles er velkjent og upåklagelig fortalt. Vi befinner oss i Hollywood, filmer går fra stumfilm til talefilm, noe som betyr at noen stjerner slukner, mens andre skaper. Selvfølgelig stappfullt av intriger og romantikk. Alt er tydelig og godt formidlet på en ryddig og enkel måte. Alt er rent og pent, men man får ikke de store WOW-opplevelsene man ønsker seg. Det siste lille løftet de ledende rolleinnehaverne kan bidra med uteblir. Hilde Lyrån gjør tre fantastiske rolletolkninger, det beste jeg har sett av henne noengang. Nils Vogt er også god med upåklagelig timing og teft. Her er rutinen, om enn i litt for små roller.


Fotograf: Scenekvelder/ John Andresen
Hilde Lyrån briljerer i sine roller

Forestillingen har sine herlige partier, avslutningsnummeret er strålende. Her kan endelig Atle og Stian slippe seg løs, stole på ensemblet og trenger ikke å bære alt selv. Da koser de seg, da koser jeg meg også. Singin’ in the rain er på ingen måte en dårlig teateropplevelse, men for 3-7hundre kroner kan man godt håpe på noe mer.


Fotograf: Scenekvelder/ John Andresen

Scenekvelder har reist seg før, og de vil gjøre det igjen. Billy Elliot fra samme produksjonsselskap er noe av det beste jeg har sett på norske scener. I 2017 kommer de med Les Miserables, jeg foreslår Charlotte Brænna’s fløyelsstemme til Fantine. En rolle som vil kle henne bedre.

Dette er ikke en dårlig forestilling, men det er heller ikke Broadway. Atle Pettersen og Stian Blipp vil sikkert fylle opp salen og få mange runder med stående applaus. Nordmenn liker kjendiser. Selv ville jeg nok heller brukt 700 kroner på Les Miserables om ett år.

Tittel: Singin’ in the rain
Tid/sted: Folketeateret, 2.september PREMIERE, Presentert av: Scenekvelder 
Manus: Betty Comden og Adolph Green, Musikk av: Nacio Herb Brown og Arthur Freed
Med: Atle Pettersen, Charlotte Brænna, Stian Blipp, Siren Jørgensen, Hilde Lyrån, Lars Jacobsen, Nils Vogt, Øyvind Boye Løvold, Ida Holten Worsøe m.fl. 
Kommende forestillingsdatoer: Spilles hele høsten, frem til 24.november
Regi: Bjarte Hjelmeland og Lars Jacobsen, Koreograf: Thea Bay, Musikalsk ansvarlig: Atle Halstensen
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg