Det merkelege som hende med hunden den natta

Christoffer er en gutt på 15 år. I hagen til naboen finner han naboen hund stukket ihjel. Det har hent noe merkelig med hunden den natta. Christoffer vil finne ut hva som har hendt, og sammen med rotten sin, Toby, prøver han å løse mysteriet. Christoffer har “adferdsproblemer” som han kaller det. Så ting er ikke alltid like lett.


Hunden er funnet, og mysteriet er igang

Jeg skal være helt ærlig, jeg har sett denne forestillingen før. Kanskje ikke så rart når den hadde premiere på scene 3 på Det Norske Teatret tilbake i mars 2014. Siden den tid er store deler av castet byttet ut, men regien og forestillingen som sådan er den samme. I dag ble det offentliggjort at “Det merkelege som hende med hunden den natta” får enda en sesong i repertoaret til teateret våren 2017. En fantastisk nyhet! Selv synes jeg forestillingen (kanskje) er den beste som går på hovedstadsscenene om dagen.

Historien er etter en bok med samme navn og handler om Christoffer, en gutt med aspergers syndrom. Hunden Wellington er død og familiehemmeligheter kommer frem. Christoffer vet ikke hvem han skal stole på: “Folk sier så mye uten ord. Folk forvirrer meg”. Historien er fantastisk, iscenesettelsen og teksten det samme. Dette er kvalitet i alle ledd, jeg elsker virkelig “Det merkelege som hende med hunden den natta”. Alt stemmer, det er ingenting som trekker ned!

Christoffer er en ungdom, og selv om han tenker og oppfører seg litt annerledes enn folk flest er det lett å kjenne seg igjen i en outsider. Alle ungdommer kjenner seg vel litt fremmed av og til. Sånn sett handler ikke forestillingen bare om Christoffer, den handler også om deg og meg.

Enhver med sans for godt teater bør se denne forestilling. Ungdommer især. Det er ikke så lett, siden den stadig fyller salene, men vær tidlig ute, bestill billett, det er verdt pengene, jeg lover.

Tittel: Det merkelege som hende med hunden den natta
Tid/sted: Det Norske Teateret, scene 3, tirsdag 25. oktober. 
Regi: Trine Wiggen

Med: Frank Kjosås, Ingunn Beate Øyen, Jon Bleiklie Devik, Renate Reinsve, Svein Roger Karlsen, Marianne Krogh, Kaia Varjord, Geir Kvarme og en valp

Kommende forestillingsdatoer: Spilles spredte datoer frem til 16.mai 2017. 
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg