Dr. Bergland bryter taushetsplikten

Doktor Jonas Kinge Bergland har laget et humoristisk og morsomt Stand-up show. Han er god på scenen, god med publikum og har timingen på plass. Passer perfekt som oppladning til en fredagskveld ute på byen.

Tittel: Dr. Bergland bryter taushetsplikten
Tid og sted: Klubbscenen, Latter, 23. februar 2017
Av og med: Jonas Kinge Bergland
Regi: Vemund Vik
Varighet: 1 t og 20 min
Kommende forestillingsdatoer: Spilles hele våren
Aldersgrense: 20 år, 18 år på onsdager
Anmelder: Kari Schulstad Wasa

Det er en god og rolig stemning inne på Latters klubbscene. Mikrofonen er plassert i et lite hjørne av lokalet og publikum sitter tett på. God musikk kommer ut av høyttalerne og det står folk i barene. Publikum virker avslappet og klare til å la lattermusklene bli trent i litt over i en time. Med en slik stemning i salen får Jonas Kinge Bergland stor jubel når han entrer scenen. Det virker som flere har sett stand-up komikeren tidligere. I salen er det både ei som feirer 18-årsdagen med foreldrene sine, og et utdrikningslag. Bergland involverer begge selskapene og lager vitser på deres bekostning. Han er flink til å bruke publikum og vet selv når strikken er tøyd langt nok, eller når det er fare for å blir kjedelig for oss andre. Partystemningen er på topp på Klubbscenen på Latter, selv på en onsdag.


Foto: John Andresen

Dr. Bergland bryter taushetsplikten tar utgangspunkt i komikerens egen legepraksis. Han forteller og vitser om flere opplevelser som turnuslege på legevakta, seg selv og sitt forhold til kvinner, samt utleverer sine pasienter (med godkjennelse fra pasientene). Bergland er virkelig god i det han gjør. Han får oss til å le og kose oss i nesten 1,5 time. Han er god på timing og lar publikum få le ferdig før han kommer med nye poeng. Jeg synes stand-upen har en god dramaturgi og kjeder meg aldri. Spesielt god synes jeg han er når han begynner å mime noen av situasjonene han forteller om. Det er som om vi er midt i situasjonen og ser det komiske poenget enda tydeligere.

Jeg vil nok si at forestillingen er beregnet for folk i midten av 20-åra og oppover, og den passer perfekt som oppvarming før en tur på byen! Det er selvfølgelig ikke noe i veien for at et yngre publikum også kan le av vitsene hans. På grunn av alkoholservering er det 20-årsgrense på Latter, men ungdommer har lov å dra i følge med foreldre. Jeg ville nok selv blitt litt flau hvis jeg satt der med foreldrene mine, så det er kanskje ikke å anbefale. Heldigvis er Latter publikumsvennlig og har ordnet 18-årsgrense på onsdager, så da er det bare å samle vennegjengen og dra!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg