Happy Nation – Welcome to Norway

Bare Teater inntar Teaterkjeller’n. Happy Nation handler om Norge, vårt elskede, kjære Norge som alle er så glad i. Vi har flagg, bunad, snø, ski og fjorder. Vi sier “hei” til hverandre på fjellet, men ikke i byen. Norge, en stolt fredsnasjon som i 2014 var det fjerde største i verden på våpeneksport. Hyklerisk? Hyggelig? Norge er mange ting, men først og fremst et fantastisk land å bo i.


Utstyrt med flagg og program er Harald klar for forestilling i Teaterkjeller’n

Vennene Trygve og Anders bestemmer seg for å lage et foredrag om Norge. Et foredrag hvor sannheten kommer frem. Men kanskje ikke DEN sannheten? Diskusjoner oppstår. De ler, reflekterer og viser glimt og foredraget. Vi får se spill i “nåtid”, glimt av refleksjoner og en rekke brudd av typen sang, dans og annet tull. Skuespillerne ser ut til å kose seg på scenen, og folk i salen humrer velvillig med.

Premisset for forestillingen er spennende: Hva er egentlig Norge? Hva er det vi er så stolte av? Og når egen stolthet blandes med gebrokken engelsk og litt halvsjenert kroppsholdning er forestillingen på sitt beste. Bruddene med sang, dans og andre bevegelsessekvenser er også gode. Likeså foredragsdelene hvor fakta presenteres og diskuteres.


Foto: Bareteater.no

Selve historien om Trygve og Anders er kanskje noe tynn. Det er lett å merke at de i salen som kjenner skuespillerne godt, ler mer enn de som ikke gjør det. Man befinner seg i en slags halvfiksjon hvor Trygve og Anders minner vel mye om skuespillerne selv. Om de SKAL lage foredraget, HAR lagd det, eller KANSKJE SKAL lage det er også uklart. Det er også en sannhet at skuespillerne spiller langt bedre som foredragsholdere og i egne parodier enn de gjør når de skal spille Trygve og Anders her-og-nå.

Forestillingen er mange ting. Den strekker seg i et spekter fra veldig bra, til ganske tam. I løpet av fem minutter kan man gå fra å le, til å kjede seg, til å få en klump i halsen. Det er veldig mye som foregår, på litt for kort tid. Mangfoldet er tydelig prioritert. Dette gjør Happy Nation til en perfekt forestilling for deg som har lyst til å drive med teater. Er du student på en teaterutdannelse, eller drømmer du om å jobbe med teater? Da er denne forestillingen perfekt! Her er det et hav av ting å diskutere. Det er masse bra, men også ting å pirke på. En vennegjeng som er ute etter å se den perfekte teaterforestillingen bør nok heller oppsøke noe annet.

Tittel: Happy Nation – Welcome to Norway
Regi: Kenneth Dypvik-Simonsen
Skuespillere: Theodor Hellwig og Jon Arne Arnseth
Hvor/Når: Teaterkjeller’n 5.mars, spilles også 8.mars
Anmeldt av: Helge Langerud Heikkilä 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg