Overføring

Overføring er en forestilling som handler om psykoterapi. Psykolog Marit Råbus har snakket med kollegaer i alderen 68-86 som gjennom et langt virke har jobbet som terapauter, og disse intervjuene er utgangspunktet for handlingen i forestillingen. Hva har yrket gitt de? Hvordan har deres syn på psykoterapi endret gjennom årenes løp? Hvem er de nå? Tyra Tønnesen tar dette forskningsprosjektet til teaterscenen i tidenes første samarbeid mellom Det Norske Teatret og Nationaltheatret.


Foto: Fin Serck-Hanssen

Om det er slike produkter man får gjennom dette samarbeidet, vil vi ha mer! På scenen står 6 av Norges største skuespillere, med Toralv Maurstad (90!!!!!!) i spissen. Skuespillerne er, som intervjuobjektene, eldre, rutinerte og i en slags brytning mellom pensjonister og fullt arbeidene. De har en jobb som har blitt en del av deres identitet. Dette er mennesker som kan sitt fag. Kvaliteten på forestillingen blir derfor upåklagelig.

Jeg fryktet at det hele skulle bli stillestående. At det skulle minne mer om en høytopplesning, enn teater. At det ikke ble gjort nok regi, nok grep for å tilgjengeliggjøre stoffet på scenen. Denne frykten blir gjort til skamme. Skuespillerne får heldigvis være nettopp det de er, skuespillere. De spiller 6 terapauter, men de går også inn i rollene som hverandres pasienter. Det en en nydelig scenografi og skuespillerne danser, ler, leker og skaper en fantastisk forestilling.


Foto: Fin Serck-Hanssen

Publikum i salen gir velfortjent stående applaus. Dette er en forestilling alle kan like, unge som gamle. Det er ikke barneteater, men ungdommer vil ha stor glede av å se Overføring. Her er rutine og kvalitet i alle ledd. Gratulerer!


Foto: Fin Serck-Hanssen

Hvor/Når: Det Norske Teatret, scene 2, 16.mai 2017
Regissør og scenograf: Tyra Tønnesen
Dramaturg: Ingrid Weme Nilsen
Skuespillere: Wenche Medbøe, Britt Langlie, Grethe Ryen, Kai Remlov, Toralv Maurstad, Erik Hivju
Kommende forestillinger: Utsolgt våren 2017, men spilles videre fom 18.august
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg