Albert & Anna

Albert & Anna er en historie om livslang kjærlighet. De møter hverandre, gifter seg, får barn og dyrker frem en fantastisk hage. Hagen blir symbolet på deres kjærlighet. Deres fristed hvor de kan elske og hate, et sted for glede og sorger. Den største sorgen får Albert kjenne på, da Anna forsvinner inn i demens og til slutt må flytte ut. Alt forandres… nei, ikke alt, kjærligheten er der stadig.

En nydelig historie. Klokt fortalt ved hopp frem og tilbake i tid. Livet deres nøstes opp, og vi forstår mer og mer av hvorfor Albert og Anna er som de er på sine eldre dager. På scenen er det fire skuespillere, en ung og en gammel Albert & Anna. I tillegg er Espen Leite tilstede som musiker på trekkspill. Scenografien er nydelig, enkel sårbar og nydelig. Akkurat som kjærligheten. Hildegun Riise’s regi er også bunnsolid, det er mye som trekker denne forestillingen oppover.


Foto: Dag Jenssen

Dessverre blir det hele litt for gammelmodig for ungdommen. Historien er treg og lang. En slags dyrkning av kjærligheten, og likt planter man planter ut om våren vokser forestillingen sakte frem. Det blir ganske enkelt tregt. Denne forestillingen er ikke laget for ungdom, og det er tydelig. Og for å være helt ærlig, hadde noen sagt “jeg kommer til å huske dette for alltid” rett etter at vi hadde hatt sex for første gang, så hadde jeg løpt! Fort!

Vi i teaterungdom.no prøver å utfordre litt tanken om hva som er ungdomsteater. Noen ganger treffer vi blink, slik vi gjorde med “Pulverheksa og vennene hennes”, barneteater, ja, men det var lett å se at ungdom kan ha stor glede av å se den. Denne gangen er fasiten ganske annerledes. Albert & Anna er ingen dårlig forestilling, men heller ikke noe vi vil anbefale noen under 50… eller kanskje 60…


Foto: Dag Jenssen

RIKSTEATRET/DEN NATIONALE SCENE
«Albert & Anna»
Av: Frode Grytten
Regi: Hildegun Riise
Scenografi/kostymedesign: Åse Hegrenes
Komponist og musiker: Espen Leite
Med: Kari Simonsen, Sverre Bentzen, Stine Robin, Kristoffer Sagmo Aalberg
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg