Sommerteater – Alice i Eventyrland

Det trommer hardt på taket inne i sirkusteltet. Lukten av popcorn og vått gress skaper en koselig og lun atmosfære. Vi er heldige som får sitte inne i dette været! Teaterhøgskolens årlige sommerteater hadde sin premiere i går, og vi får både ly og forestilling av dem!

Hver sommer samler sommerteatret små og store til teltet i Frognerparken. Det er hovedsaklig barneteater på repertoaret, og i år spilles en egen versjon av klassikeren Alice i eventyrland. Regissør og manusforfatter Mads Bones har tatt seg noen kunstneriske friheter og omskrevet Carolls originale manus. Resultatet er en musikalsk og (som alltid) drømmende historie full av humoristiske karakterer. Bones har tatt et snedig valg med selve historiens oppbygning, og komponert en dramaturgi som vi godt kan like! Her er ikke alt sånn som du husker det fra bok og film, og det bevarer spenningen.

Det er helt klart de ulike rolletolkningene som får skinne i denne forestillingen. De 8 skuespillerne tar på seg et drøss av roller, alle fulle av personlighet og liv. Går man med på et slikt premiss, er dette knallgodt karakterskuespill! Spesielt Hanna-Maria Grønneberg og Sunniva Du Mond Nordal briljerer i sine roller. Sistnevnte blir en umiddelbar publikumsfavoritt som Fellurkatten, og sliter nesten selv med å holde maska på grunn av den voldsomme latteren i salen. Produksjonen har gått for et gjennomgående teatralt uttrykk og skuespillerne sparer ikke på noe hva gjelder mimikk og stemme. Med tanke på målgruppen, som her er barn, er dette et godt valg. Det fungerer på oss også, men det tar en smule lengre tid før vi er helt med på det, og man kunne kanskje ha spandert på seg et tydeligere skille mellom “Eventyrland” og “virkeligheten” også i spillestil. Dette er uansett detaljer.

Scenografien er nydelig, og det er laget original musikk til forestillingen av komponist Kyrre Havdal. Sangene fungerer godt hver for seg og får fram noen flotte stemmer i ensemblet, men vi savner en rød tråd i det musikalske. Det kunne vært med på å løfte forestillingen ytterligere og skape en helt magisk stemning, som de er på god vei til å lykkes med.

Historien er leken og gøy. Alice er et klokt barn og Hattemakeren en gal voksen. Det er virkelig et magisk univers inne i sirkusteltet i Frognerparken. En sommertur til Eventyrland (med høy MGP faktor) er virkelig verdt det! 

Tittel: Alice i Eventyrland
Hvor: Sirkusteltet i Frognerparken, 19.juni 2017
Av: Mads Bones og Kyrre Havdal
Regi: Mads Bones
Komponist: Kyrre Havdal
Koreograf: Thea Bay
Skuespillere: Isabel Toming, Mats Moe, Sunniva Du Mond Nordal, Iver Innset, Andreas Skjellum Tønnesland, Hanna-Maria Grønneberg, Jonas Jacobsen og Ingrid Unnur Giæver
Kommende forestillinger: Spiller nærmest daglig frem til 9.juli
Anmeldelse av: Mari Noodt og Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg