Anne-Cécile Sibué-Birkeland teatersjef på Black Box Teater

“It`s to much!” Jeg møter Anne-Cécile på hennes kontor på Black Box Teater. Heddadagene raser fremover, det er for mye man skal rekke, på for lite tid. Spesielt om man er teatersjef. Anne-Cécile har vært i stillingen et drøyt år nå og har tydelige planer for teatret. Teaterungdom.no er så heldige at vi får gjøre et kort intervju en dag med altfor få timer, som hun sier “It’s to much”!


Foto: OHKongsvik

“Vi jobber med å åpne teatret. Mot byen, mot området og mot samfunnet. Jeg har også lyst til å få inn flere produksjoner fra utenfor Europa, men det er jo dyrt. Det er viktig at teatret jobber for hele samfunnet. For eksempel må foreldre og barn kunne dele felles opplevelser, de må kunne se verdens kompleksitet sammen, få en felles estetisk opplevelse. Det å åpne teatret for ulike publikumsgrupper er viktig”. Anne-Cécile er en sterk kvinne. Hun er tydelig, engasjert og elegant. Ord som fellesskap, samfunnsansvar, togetherness og det å være åpen går igjen. Det er viktig for henne at Black Box Teater skal være et sted alle kan dra og føle seg hjemme. Det skal ikke være en høy dørterskel her. “Nå under Heddadagene har vi to forestillinger for barn her. Vi har også en forestillingsserie, Klassikere for kids, på huset. Teateret er jo for alle.”

“I tillegg til å åpne teateret er det viktig å styrke det kunstneriske programmet. Å være in tune med dagens kunstnere. Vi må jobbe med å finne sterke samarbeidspartnere slik at vi kan tilby det som trengs for kunstnerne. Bygge nettverk, være på kunstnernes side.”

Selv har jeg har hørt flere si at Black Box føles som et skummelt og krevende teater. At det kun er forestillinger for en type mennesker her. Dette er stikk i strid med det teatersjefens ønsker. Black box teater er åpent for alle, det har jeg teatersjef Anne-Cécile Sibué-Birkeland sitt ord på.

– Helge Langerud Heikkilä

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg