Fem kjappe om “Mot uten grenser”

Nina Terese Håland – eller Ninni som hun kalles blant kjente – er en sprudlende, nyutdannet dramapedagog med et spennende og kult teaterprosjekt i hendene. Ninni har nemlig startet en dramagruppe for ungdom, som utover høsten og vinteren skal la seg inspirere av det internasjonale teaterkonseptet “mot uten grenser”. Vi møtte henne på Forandringshuset Grønland for en liten prat. Her er fem punkter om prosjektet, fra Ninni selv!


Ninni utenfor Forandringshuset på Grønland. Foto: Mari Noodt

1. Hva er “mot uten grenser”?

“Mot uten grenser” er et prosjekt som tar utgangspunkt i Kerry Kennedys bok “Speak truth to power” – full av intervjuer og historier fra menneskerettighetsforkjempere verden rundt. Videre har det blitt utarbeidet et manuskript og et undervisningsmateriale. Dette har vært grunnlaget for flere dramagrupper og deres oppsetninger verden over! Etter en kickoff på Nationaltheatret, står nå Oslo og Norge for tur.

2. Hva betyr dette i praksis?

Dramagruppa vil bruke boka og historiene som inspirasjon til å finne temaer og saker som er viktige for medlemmene. Vi vil også jobbe frem mot en forestilling eller visning, men innholdet er det gruppa selv som blir enige om – det skal bety noe for dem som er med!

3. Hvorfor starte opp dette prosjektet i Oslo?

Vi vil ha en dramagruppe som jobber med noe betydningsfult for osloungdommer. Innholdet skal være aktuelt og viktig, og da er det ungdommene selv som setter premissene. “Mot uten grenser” viser oss forbilder for et slikt arbeid, og gir ideer til viktige temaer.

4. Hvordan kan man bli med?

Er du mellom 13-26 år, er bare å møte opp på Forandringshuset på Grønland hver onsdag fra 18.30-20.30. Forandringshuset er et ungdomshus midt i Grønlandsleiret, og det er åpent for alle unge i byen. Ved å betale 50kr for medlemskap i dramagruppa i høst, får du også tilgang til alt annet som skjer på huset.

5. Hva skjer på øvelsen?

Mye av tiden nå i starten går ut på å bli kjent med hverandre og bygge opp en gruppe som har lyst til å jobbe kreativt sammen. Øvelsen består av ulike leker, gruppe- og improviseringsoppgaver. De vil også inneholde samtaler om og dypdykk i “Mot uten grenser”, og videre kreative øvelser omkring temaer og historier.


Boka og undervisningsmaterialet. Foto: Mari Noodt

Vi i teaterungdom heier på de som vil bruke de unges tanker og kreativitet og gleder oss til å se hva denne gruppa kan lage sammen! Vi oppfordrer alle våre lesere til å ta en titt innom gruppa på onsdag!

PS: det serveres til og med middag kl 18.00 👍🏼

Hilsen Mari

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg