Instant Broadway

For første gang har vi i Teaterungdom tatt turen til Sagene og Det Andre Teatret. Har man ikke vært der før, må man nok ta opp Google Maps for å finne stedet; En beskjeden murbygningen ved Akerselva, med en helt unik atmosfære. For dette er mer enn et teater. Det Andre Teateret er et sosialt møtested for alle grupper mennesker, enten det bare er for å ta seg en øl i caféen eller for å se fantastisk teater.

Tittel: Instant Broadway
Tid og sted: Det Andre Teatret, torsdag 7. sept. 
Skuespillere: Simen Hovd, Ingvild Haugstad, Veslemøy Mørkrid, Olli Wermskog og Jakob Schøyen Andersen. 
Musiker: Håvard Gressum Antonsen
Kommende forestillinger: 21. sept og 05. okt. 
Anmeldelse av: Stine Sørensen

På Det Andre Teatret er det improvisasjon som gjelder! Her det ingen som har memorert tunge manus eller venter på stikkord for å komme inn på scenen. Vi sitter på andre rad i en fullstappet sal og prøver å balansere popcornet og ølet i det kveldens aktører entrer scenen. I kveld er det Instant Broadway som står på menyen, og publikum er sultne. De jubler og klapper i det improvisatør Simen introdusere ensemblet. Stemningen er lett og latteren sitter løst fra første stund. De fleste har vært her før og vet hva de kan forvente.

Premisset til Instant Broadway er enkelt og vanskelig på samme tid. I løpet av 100 minutter (inkludert pause) skal en helaftens musikal improviseres, komplett med både sang og dans! Det er publikum som kommer med forslag og innspill til hvor handlingen skal foregå og hva tittelen skal bli. Kveldens forestilling blir en reise inn i rånermiljøet i Brummundal. Det tar ikke lang tid før aktørene hiver seg på pianist Håvard Antonsen sitt komp og improviserer kveldens første nummer, nemlig tittellåta «Bånn Gass»!


Pressebilde hentet fra Det Andre Teatret sin hjemmeside

Derfra er det bare å lene seg tilbake og nyte showet. Vi får møte et imponerende antall karakterer, alle improvisert frem av de fem skuespillerne på scenen. Gunstrøm etablerer raskt hovedpersonen Ronny, som mest av alt ønsker å dra til Romerike Folkehøyskole for å studere drama. Det er ikke like lett når hans konservative far (Wermskog) bestemmer at Ronny skal overta bensinstasjonen og bli en ekte råner. Politimannen Sindre (Andersen) går undercover inn i miljøet som “Ronny 2” for å kunne ta flere i fartskontroll, men ender opp med å bli forelsket i den hardbarka rånerdronninga Laila (Mørkrid). Samtidig drar to drama-lærere og en rektor fra Romerike Folkehøyskole til Brummundal for å rekruttere gutten som «er i kontakt med sine egne følelser». Alt dette mens skuespillerne leverer improvisere sang- og dansenumre.  

Dette er gøy teater rett og slett! Uansett om ting går som det skal eller ikke, ler vi. Instant Broadway er foreløpig på repertoaret 21. september og 5. oktober, men om du ikke har mulighet en av disse dagene, er det bare å ta det med ro. Dette er langt fra første gang forestillingen blir satt opp på Det Andre Teatret, så muligheten vil nok komme igjen senere! Ellers er det alltid mye bra her på huset, så hvorfor ikke bytte bort neste kinotur med en tur til Det Andre Teatret? Jeg garanterer at popcornet er billigere og underholdningen like bra -om ikke bedre!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg