Micetro på Det Andre Teatret

Turen til Det Andre Teatret forrige uke var såpass vellykket at vi måtte tilbake for å sjekke ut et annet konsept, nemlig Micetro!

Foto: Kim S. Falck-Jørgensen

Hver onsdag går Micetro av stabelen, og for å kunne anmelde kveldens forestilling, skal jeg først fortelle litt om konseptet. Det hele starter med en gratis workshop kl 18, hvor hvem som helst har mulighet til å delta. Her blir det plukket ut inntil 12 personer som skal være deltakere i kveldens show, og det er alt fra godt etablerte til helt ferske improvisatører som for prøve seg. Showet i seg selv blir litt som et gameshow – alle deltakerne har et nummer, og må etter tur opp og improvisere en scene sammen med noen andre deltakere. Publikums applaus avgjør hvor mange poeng hver scene får, og de med dårligst poengsum etter hver runde går ut, så man til slutt står igjen med en vinner – kveldens Micetro!

Foto: Kim S. Falck-Jørgensen

Det høres kanskje litt komplisert ut? Det syns jeg også da konferansieren forklarte det, men det tok ikke lang tid før jeg hang godt med. Tidligere teatersjef for Det Andre Teatret, og nå teatersjef for Brageteatret, Nils Petter Mørland var kveldens regissør. Han bestemte hvordan de forskjellige scenene skulle spilles, innimellom med hjelp fra publikum. Her er altså alt ren improvisasjon, så skuespillerne har ingen anelse om hva de blir kastet ut i. En gruppe måtte spille en dramatisk cowboy scene med fingrene, mens en annen måtte improvisere en konfirmasjonssang. Her kan alt skje!

Pianisten står for all musikken, og gjør en knallbra jobb. Også han må improvisere og får kun stikkord som “dramatisk”, “tango”, “mystisk” osv. Dette er med på å sette stemningen, og gjør mange av scenene mer naturlige.

Foto: Kim S. Falck-Jørgensen

Alt i alt er det en underholdende kveld, selv om ikke alle scenene nødvendigvis er like bra. Høydepunktene er når Olli Wermskog eller Stian Gulli er med. I mine øyne var de helt klart kveldens beste improvisatører. Det Andre Teatret er absolutt et teater hvor ungdommen briljerer med sitt oppmøte, og det er ikke rart når billetten kun koster 100kr. Vi digger Det andre teatret og anbefaler alle å få meg seg noen av de mange tingene som skjer der!

Tittel: Micetro
Tid og sted: Det Andre Teatret, 20. september 2017
Konsept: Keith Johnstone
Kommende forestillinger: Hver onsdag kl. 20.00
Anmelder: Kamilla Skallerud
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg