The Book of Mormon

Misjonsopplæringen er endelig over. Nå er det tid for to år ute i den store verden. Kevin Price (Frank Kjosås) er kullets store stjerne. Med perfekt hår, nystrøken skjorte og uomtvistelig gudstro er han klar for å frelse verden. Aller helst i Orlando. Navn ropes opp og misjonsbrødre dannes. Drøm blir fort til mareritt når hans nye “bestevenn” er Arnold Cunningham (Kristoffer Olsen) og stedet han skal misjonere i, er Uganda.


Foto: Fredrik Arff

Denne elleville musikalen har blitt spilt over hele verden. Den har vunnet en rekke priser og blir av mange omtalt som århundres musikal. Den enorme Hovedscenen på Det Norske Teatret er solgt ut frem til 31.desember. -og du må til mars 2018 for å finne flere datoer på rad med ledige billetter. Forestillingen er på mange måter en megasuksess allerede, og det er ikke uten grunn.

Skuespillerne stråler. Spesielt gruppen med Mormonere er til å le seg ihjel av. Det synges og danses som på de beste scenene på Broadway eller West End. Nivået er skyhøyt. Frank Kjosås spiller Price med en vanvittig presisjon og stemmeprakt, på bristepunktet mellom gal og perfekt. Cunningham, i Kristoffer Olsens skikkelse, er akkurat så underlig utilpass i enhver situasjon at man forstår hans behov for å lyve… hele tiden… Anette Amelia Hoff Larsen tilfører substans og fornuft, som den unge og vakre Nabulungi. Mens Preben Hodneland som Eldste McKinley får folk i alle aldre til å le så de griner. Nivået på skuespillerne er skyhøyt.


Foto: Fredrik Arff

The Book of Mormon er først og fremst fryktelig artig. Musikalen er totalt skamløs og tuller med alt som er for drøyt til å tulles med. Å klare å balansere dette er ingen enkel kunst. Det er et krav at dette gjøres med varme og omtanke. Vidar Magnussen (ja, han fra Side om Side) viser med sin regi en enorm forståelse av komikk og timing. Her er det “Humor med kjærleik” som teatret selv skriver på sine hjemmesider.

Nå er nok vi i Teaterungdom heldige. Vi fikk se en forestilling et stykke ut i spillperioden. Slike store produksjoner trenger gjerne litt tid på å “spille seg inn”, og det er ingenting som tyder på at nivået vil synke utover i spilleperioden. Mitt entydige tips er derfor at du burde sikre deg en billett mens du ennå kan, selv om du må vente helt til februar/mars med å få sett herligheten så er det verdt det. The Book of Mormon er ganske enkelt skikkelig morsom!


Foto: Fredrik Arff

Tittel: THE BOOK OF MORMON
Av: Trey Parker, Matt Stone og Robert Lopez              Oversatt av: Are Kalvø              Regi: Vidar Magnussen
Tid/Sted: Det Norske Teatret Hovedscenen, søndag 24.september
Koreografi: Johan Osuldsen.         Scenograf:Gjermund Andresen.             Musikkansvarlig/kapellmester: Lars Bleiklie Devik/Svenn Erik Kristoffersen. 
Skuespillere : Frank Kjosås, Kristoffer Olsen, Anette Amelia Hoff Larsen, Preben Hodneland, Marvin Amoroso, Markus Bailey, Niklas Gundersen, Carl Martin Prebensen, Daniel Mauricio, Hans Magnus Rye, Jonas F. Urstad, Joakim H. Ousdal, Kim Fairchild m.fl
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg