ungTEKSTakerhus – en satsning på unge dramatikere

Det er ikke lett å være ung og lovende. Å ha en drøm, eller idé som du vet kunne ha blitt noe. Om du hadde hatt muligheten… Å satse er vanskelig. Det krever tid og ressurser man gjerne ikke har. Det er dyrt å leie et kontor. Det er vanskelig å finne de rette å snakke med. Vi unge trenger etablerte aktører som strekker ut en hånd til oss, som hjelper oss et stykke på veien. Med ungTEKSTakershus gjør Akershus Teater nettopp det!


Design:www.anderspedersen.no

Vi har tidligere skrevet om pilotprosjektet, nå er dette tatt et skritt videre og blitt et løpende tilbud. UngTEKSTakershus er en satsning på unge dramatikere, hvor man kan melde seg på en skrivegruppe som møtes annenhver torsdag, sende tekster inn for å få tilbakemelding, eller søke om skriveopphold. Med andre ord et konkret tiltak for å få unge norske dramatikere på banen. Vi i teaterungdom applauderer.

“Vi leter etter deg som er glad i å skrive! Skrivegruppa blir et sosialt og faglig møtested for unge dramatikere. Vi møtes annenhver uke i Akershus Teaters lokaler på Lillestrøm Kultursenter. Mange tenker det er langt til Lillestrøm, men det tar bare ti minutter med tog fra Oslo S. Det er ikke lenger enn fra Jernbanetorget til Majorstua! Og det beste av alt: Tilbudet er helt gratis.” sier prosjektleder og teaterregissør Øystein Ulsberg Brager.


Foto: Akerhus Teater

Det første skriveoppholdet er allerede delt ut. Maria P.M. Nygren (24) og Regine Folkman Rossnes (25) skal få dele kontor og leve ut skrivedrømmen denne høsten. Maria sier: «For meg betyr dette at jeg kan få utviklet mine prosjekter, ny kunnskap fra erfarne fagfolk og mer erfaring, samt ny inspirasjon fra et pulserende kunstnermiljø. Prosjektet er viktig fordi det viser at Akershus teater tar unge kunstnere på alvor og at de er villige til å satse på oss. Det er viktig og inspirerende, for oss og andre unge kunstnere. Jeg er veldig takknemlig for muligheten!». Regine vil bruke oppholdet på å utvikle seg som Slampoet. En voksende sjanger i Osloområdet.

ungTEKSTakerhus er fortsatt et nytt prosjekt, og det er vanskelig å si hvor det ender. Men etter suksessen med husdramatikere på Dramatikkens Hus er det ingen grunn til å tro at slike tiltak ikke høster frukter. Teaterungdom heier på Maria og Regine, vi heier på ungTEKSTakerhus og vi heier på norsk dramatikk. Hurra!

– Helge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg