Teaterungdom.no i 200

Nok en milepæl er nådd. Dette er TEATERUNGDOM.NO sitt innlegg nummer 200! Vi er stolte, slitne og gira på mer. Anmeldelser, intervjuer, teaterguider, kommentarer, Teaterungdom.no er mye. Men hvem er vi? Hvorfor er vi her? Hvordan lages Teaterungdom.no? – og hvordan blir veien vår videre? Så mange spørsmål, så la oss feire innlegg nummer 200 med noen svar…

Teaterungdom.no er oss. Det er meg, og det er deg. Det er alle ungdommer som har en interesse for teater. Det er deg som ikke vet hva du skal se, den ene gangen i året du tar med deg barna på teater. Vi er mange, men vi er få i teatersalene. Altfor få. Vi er ikke de med mest penger. Derfor får vi ikke så mye plass i de store mediene. Ungdom er ikke rike, men vi bryr oss. Teaterungdom.no er en stemme til ungdommen. Et tiltak, slik at teateret er for alle: også for ungdommer.

Hvorfor finnes vi? Vi finnes fordi det trengs. Når VG eller Aftenposten anmelder forestillinger, laget for ungdommer, anmelder de fortsatt for sine lesere. Lesere som er eldre enn ungdommene. De skriver på et “korrekt” språk. De bruker ord og uttrykk som viser stor teaterfaglig forståelse, og de bruker sine referanser. De publiserer i tidsskrifter og aviser som brukes av sin målgruppe. Teaterungdom.no er ungdommens motsvar til dette. Vi skriver ALLTID for å treffe ungdom. Vi bruker mediene ungdommene bruker. Vi er på facebook, blogg, instagram og snapchat. Vi finnes fordi ungdommene fortjener en stemme. En stemme som vil treffe ungdommer der ungdommer er. En stemme som tar ungdom på alvor.

Teaterungdom.no lages ved at vi fire i redaksjonen (Helge, Kamilla, Mari og Stine) møtes og setter opp programmet for neste måned. Her snakker vi om hvordan bloggen skal utvikle seg videre, hvilke forestillinger vi vil anmelde og hva vi må få med oss fremover. (Om du ønsker at vi skal skrive om/anmelde noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss på facebook eller mail). 

Vi har nådd 200 innlegg. På veien har vi anmeldt enormt mange forestillinger og intervjuet noen av de mest spennende menneskene i Teater-Norge. Veien videre er spennende. Vi jobber for å få på plass en intervjuserie, få en egen økonomi og for å nå flere yngre ungdommer. Planene er mange og spennende, så det er bare å følge med fremover.

Det sies ofte at ungdom er morgendagens voksne, vi mener det er like viktig at de er dagens ungdom! Det må man ta på alvor! Derfor trengs TEATERUNGDOM.NO, i 200 år til!

– Helge, Kamilla, Mari og Stine

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg