Radioscopies

“Radioscopies” av Compagnie Michele Noiret, ble vist på Dansens hus i forbindelse med CODA, Oslo international dance festival. Jeg møtte opp med et åpent sinn, og var klar for å ta inn over meg en ny historie. En historie som skulle sette i gang en tankeprosess om noen av livets store spørsmål.
 

Foto: Sergine Laloux

I handlingen dukker en fremmed mann opp på døren hos en kvinne. Plutselig er mannen innenfor, tilsynelatende gjennom en sprekk i veggen. Videre utvikler mannen og kvinnen en relasjon, men akkurat hva denne relasjonen er, vet vi ikke. Er i det hele tatt mannen og forholdet dem imellom virkelig?

Forestillingen er vevd sammen av film, dans og teater. I det ene øyeblikket foregår handlingen på et lerret over scenen, og i det neste på scenegulvet. Filmene er både direktesendte og tatt opp på forhånd. Hver overgang mellom film og scene er svært synkronisert og godt gjennomført. Dette gjør forestillingen både mystisk, flytende og elegant.

Selve scenerommet er minimalistisk. Det består av et klesstativ, et spisebord med to stoler, og et flyttbart sceneelement som bl.a. har en vask, noen vinuer og en dør. Dette utgjør kvinnens leilighet. Disse blir aktivt brukt av danserne, ofte på abstrakte måter, med rom for å tolke fritt. Lydbildet er tilstede mer eller mindre hele tiden. Musikk og diverse lydeffekter fyller salen med dype, buldrende toner og skaper en urovekkende følelse, mens lyset leker seg med fargene rødt og blått.

Det som treffer meg mest med “Radioscopies”, er spørsmålene som stilles om virkelighet. Hva er virkelig og ikke? Hvordan vet man det? Er det mulig å definere? Forestillingen gir publikum muligheten til å se det de ønsker å se, og hente ut det de ønsker å hente. For meg, fungerte dette godt.

«Radioscopies» anbefales fordi Michele Noiret lykkes med å kombinere film, dans og teater. Forestillingen gir publikum rom til å tolke fritt og hente ut det de ønsker, noe som kan åpne opp for både diskusjon og ettertanke.

RADIOSCOPIES - Compagnie Michèle Noiret
Création au Théatre Le Manège - Mons - Belgique
Mars 2015
Foto: Sergine Laloux
 
Tittel: Radioscopies
Manus, regi, koreografi, dans: Michèle Noiret
Hvor/Når: Dansens hus, Hovedscenen lørdag 28.oktober
Forestillingen var en del av Coda Oslo International Dance Festival 
Anmeldelse av: Maren Eikli Hiorth
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg