A Christmas Carol

Jeg står i foajeen i Kolben, kulturhuset på Kolbotn, og venter på at dørene skal åpne. Jeg gleder meg til å se Charles Dickens klassiske julefortelling “A Christmas Carol” i musikaldrakt. Blir det interessant å se en historie vi allerede kjenner så godt fra både film og scene? Og ikke minst: Klarer de å skape julestemning allerede i starten av november?


Foto: Scenario

Tittel: A Christmas Carol
Hvor og når: Kolben Kulturhus, torsdag 2. nov.
Bok av: Charkes Dicken                        Libretto av: Lyhn Arens 
Musikk: Alan Menken                           
Regi: Liv Ragnhild Torneberg
Skuespillere: Tom-Erik Falla, Tiny Moland, Heidi Melby Lyseggen, Anders Lyseggen, Lilja Neergaard, Tobias Løyning, Oscar Johan Madsen, Camilla Bern, Kari Løkkevik Haugom, Kjersti Sørlie Rimer, Frank Engelsvoll, Gro Elisabeth Sille m.fler. 
Spiller frem til 19. november.
Anmeldelse av: Sandra Carina Lystad

Handlingen foregår i London i 1843, og vi møter den bitre gnieren Ebenezer Scrooge, som absolutt ikke gleder seg til jul og synes at det hele er bortkastet penger og tid. I løpet av forestillingen møter han tre ånder som viser ham ulike deler av hans liv. Her får Ebenezer se hvordan hans holdninger og valg påvirker andre… og han selv.

Det store ensemblet på rundt 60 skuespillere består av både voksne og barn, med en god blanding av proffe artister og amatører. De holder et høyt nivå gjennom hele forestillingen, og både koreografien og sang sitter. Det er utrolig morsomt å se! Det blir dessverre litt ødelagt av opptil flere tekniske problemer med mikrofonene, noe som blir et ganske forstyrrende element under sangene og dialogene. Men igjen, aktørene er det ingenting å si på!


Foto: Scenario

Det er en voldsom energi på scenen som smitter over på oss som sitter i salen. Energien holder publikum, voksne som barn, engasjerte fra start til slutt. Scenen er pyntet med detaljerte og håndlagde kulisser. Kostymene til ensemblet er også fulle av detaljer og i tillegg helt tidsriktige. Man kan se at det er lagt mye tid i de skreddersydde kjolene og dressene, og de er med på å lage et flott bilde på scenen. I tillegg er de mange kostymeskiftene i løpet av forestillingen veldig imponerende!

A Chrismas Carol fungerer alt i alt godt som musikal. Musikken tilfører den gamle historien noe nytt og er med på å skape en deilig, deilig julestemning! Til og med i november. Jeg mener musikalen passer for alle aldre, så det er bare å ta med hele familien på herlig førjulsunderholdning i Kolben!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg