Old school

Hovedscenen på Dansens Hus er omgjort til oppholdsrommet på et pleiehjem hvor gamle møbler, lamper og selvfølgelig en bingokurv rammer inn dansegulvet. En eldre herremann vandrer omkring og tørker støv av både publikum og inventar i det benkeradene fylles med både store og små publikummere.


Foto: Jarle Hovda Moe

Fem menn entrer scenen kledd i ulike varianter og kombinasjoner av bomullsbukser, skjorter, gensere og tweedjakker. Hår og skjegg er sølvgrått, ansiktene dratt etter et langt liv og kroppene er ikke det de en gang var. Dagens høydepunkt er når det serveres kaffe, man spiller bingo eller instrueres i aerobic. Men disse gamle menneskene er ikke som alle andre, plutselig bryter de ut i imponerende breakdans og herlig akrobatikk..

Danserne har en utrolig kroppskontroll. I det ene øyeblikket har de stive ledd, kink i ryggen og parkinson, mens de i det neste slår salto, bruker hverandre som rekvisitter og danser på hendene. Disse hurtige skiftene er morsomme og underholdende. Man ler og koser seg samtidig som man reflekterer over livet. Dynamikken mellom det komiske og den alvorlige undertonen knyttet til alderdommen er selve ryggraden i forestillingen, noe som gir rom for ettertanke og refleksjon.


Foto: Jarle Hovda Moe

Musikken i forestillingen er en god blanding av klassiske perler fra Grieg og Tsjajkovskij via 20- og 30-tallets populærmusikk til moderne hiphop. De to førstnevnte sjangrene akkompagnerer alderdommens, mens den moderne hiphopen forsterker overgangen til den ungdommelige breakdansen på smidig vis.

Absence Dance Crew og forestillingen «Old School» er humoristisk og underholdende for folk i alle aldre. Forestillingen heter kanskje «Old School», men dette er mest av alt en hyllest til ungdommelig sans for humor og akrobatikk.


Foto: Jarle Hovda Moe

Tittel: Absence – «Old School»
Hvor/Når: Hovedscenen, Dansens hus, 16.november
Koreografi: Absence
Dansere: Piero Issa, Halvard Haldorsen, Ole Petter Knarvik, Daniel Grindeland, Andreas Roksvåg, Hans Kristian Andersen og Christopher Cardoso
Kommende forestillinger: 6 forestillinger i perioden 16.-19. november 2017
Anmeldelse av: Elin Wettergreen Værvågen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg