Grand finale

Å få oppleve Hofesh Shechter Company på Dansens Hus fredag kveld var en fryd for både øyne og ører. Brått er første akt over, klokken viser at det har gått 50 minutter fra vi satte oss ned, men det føles som om forestillingen akkurat startet. Vi blir tatt med inn i et danseunivers, som er både gjenkjennelig og surrealistisk på samme tid. Etter endt forestilling har jeg vært gjennom utallige emosjoner og refleksjoner rundt menneskelig eksistens. Det er både vakkert, komisk, trist og mystisk.


Foto: Rahi-Rezvani

Balansen mellom felles gruppekoreografi og individuelle uttrykk er slående. De virker så samkjørte, men samtidig er hver enkelt danser tilstede med sin unike stil. Små bevegelser blir kraftfulle i kombinasjon med musikken, lyssettingen og scenografien. Det er en helhetlig opplevelse, hvor ingenting virker tilfeldig. Store sorte vegger flyttes rundt på scenen som en aktiv del av både scenografi og koreografi. Et lite live orkester dukker stadig opp på nye områder av scenen. Dette litt drømmeaktige landskapet, hvor nye elementer plutselig bare dukker opp etter få sekunders mørklagt scene, er et gjennomgående element. Det er imponerende hvor fort og presist disse overgangene gjennomføres.


Foto: Rahi-Rezvani

Spesielt imponerende er sekvensene hvor duoer av dansere fører hverandre som om de skulle vært teaterdukker. Mens den ene danseren er helt avslappet i kroppen, fører den andre danseren vedkommende gjennom helt fantastiske koreografier. Å slappe av er en kunst i seg selv, men å klare å skape så nøyaktige bevegelser i en avslappet kropp, virker spesielt utfordrende. Likevel ser det uanstrengt ut.

Forestillingen og kompaniet anbefales på det varmeste. Dansekunst i særklasse! Neste gang Hofesh Shechter kommer til Norge med kompaniet sitt burde du sikre deg en billett.

Tittel: Grand Finale
Hvor/Når: Dansens Hus fredag 24.november
Koreografi og musikk: Hofesh Shechter 
Fremført av: Hofesh Shechter Company
Dansere: Chien-Ming Chang, Frédéric Despierre (prøveassistent), Rachel Fallon, Mickael Frappat, Yeji Kim, Kim Kohlmann, Erion Kruja, Merel Lammers, Attila Ronai, Diogo Sousa
Musikere: James Adams, Chris Allan (bandleder), Rebekah Allan, Mehdi Ganjvar, Sabio Janiak, Desmond Neysmith
Anmeldelse av: Marianne Ek Hagen
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg