Pøbel i pels

Enda en juleforestilling, denne gangen på Riksscenen. Det er servering av gløgg og pepperkaker ved inngangen og inne spilles det julemusikk over høyttalerne. Mange av de små barna synger med for full hals til «Jul i Svingen» og stemningen er fantastisk. Vi skjønner fort at dette er et teaterstykke for de små.  Vi har vært å sett “Pøbel i Pels”.

Forestillingen handler om 12 år gamle Ingvild som så gjerne ønsker seg en hund til jul. Hun får ingen hund, men plutselig kommer en bakgårdskatt med ni liv på besøk. Denne katta skaper mange problemer hjemme hos Ingvild og hun bestemmer seg for å reise til pappaen sin istedenfor. Dermed starter de ferden gjennom Oslos gater på selveste julekvelden. Sammen møter de på mange spennende og noen litt skumle utfordringer.

“Pøbel i pels” er full av sang og dans, noe fenger veldig. Sangtekstene og melodiene er lette, det er brukt julesanger vi kjenner fra før og noen ganger har de tekstet sine egenproduserte sanger og det er derfor mulig å synge med. Det vi ser er en moderne juleforestilling satt til Oslo i dag.


Plakat fra Riksscenens hjemmeside

Ingvild, som spilles av Heidi Ruud Ellingsen, er ei tøff jente, noe musikken effektivt bygger oppunder. Dansegruppen Subsdans, med barn i alle aldre, bidrar med Hiphop, breakdance og popping, noe som løfter forestillingen ytterligere og skaper god variasjon.

Selve manuset er skrevet av Jesper Halle (etter en ide av Kristin Lind og Halle selv), og Lars Vik har regien. Sammen makter de å treffe de unge i publikum på en strålende måte. Barna i salen var aldri ukonsentrerte og lo stadig vekk. Innimellom fikk vi også servert litt humor for de voksne.

Men det er ingen tvil om hvem denne forestillingen er laget for, og det er barna. For meg blir den kanskje litt enkel, selv om jeg koser meg og ler. Barna som satt rundt meg storkoste seg og gikk ut fra salen med store smil. Smil som ble enda bredere når de fikk hver sin marshmallow på pinne og fikk grille den på bål utenfor Riksscenen. Med alt som skjer rundt forestillingen har de virkelig klart å gjøre dette til barnas aften. Gutten som satt bak meg i salen skal få  lov til å oppsummere: «DET VAR SÅÅ KULT!!!»

Tittel: Pøbel i Pels
Hvor/Når: Riksscenen fredag 8.desember
Av: Jesper Halle, etter en ide av Kristin Lind og Jesper Halle
Regi: Lars Vik                                                                                     Koreografi: Silje Onstad Hålien, Camilla Tellefsen, Mathias Jin Budtz                 
Med musikk av: Odd Nordstoga, Georg Buljo & Andreas Ljones      Kostymer: Guro Dale & Elisabeth Guttormsen   
Medvirkende: Heidi Ruud Ellingsen, Silje Onstad Hålien, Leif Arild Sanden, Andreas Ljones, Marit Synnøve Berg, dansere – Subsdans; Kristine Dahl iyamu, Leon Holmern Feiring, Josefine Franck-Ring, Sebastian Matatula, Yurley Emma Knudsen Larsen,  Iben Zara Mohn Groven, Gabriella Østlie Chacon, Benjamin Andersen Fretheim, sanger/de travle; ​Marie Lind, Victoria Oftestad, Daniel Ystad, Scott Adde 
Anmeldelse av: Eline Otterstad
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg