Sesongåpning på Black Box teater!

Sommeren er slutt og skolen er i gang. Vi kjenner høsten komme snikende med vind og regn, og hva er vel bedre enn å kunne gjemme seg i en lun teatersal? Høsten er høysesong for premierer og nye forestillinger, og i kveld er vi på Black Box for å høre mer om hva de har å by på utover høsten. 
 


En egen vegg dedikert til alle høstens forestilling
 

Teatersjef Anne-Cécile Sibué-Birkeland leder an, og med seg på laget har hun en god del skuespillere, som forteller om forestillingene de skal spille i løpet av høsten. Et viktig poeng er at Black Box teater i løpet av høsten skal vise seg på flere forskjellige arenaer. Tormod Carlsen forteller om forestillingen Sail away with me, som han har laget sammen med scenograf Heidi Dalene. Forestillingen utspiller seg i en eikebåt på Aker brygge sin gjestehavn. Han poengterer at det nok er mer riktig å kalle dette en installasjon, hvor publikum kan komme på besøk fra kl 14-18, 24.-26. august. Her vil man få oppleve teater på nært hold, faktisk så nært som det han kaller én til én teater.

En annen spennende produksjon, er Fru Inger til Østeraat som har tatt seg turen helt til Otta Kulturhus. Dette er en horrorforestilling som utspilles over 8,5 timer i løpet av natten. Konseptet høres veldig kult ut, og bygger bl.a. på Ibsens stykke med samme navn. Det er Marie og Fredriks teaterlag som står bak oppsetningen, som har premiere 24. august. 
 


Teateret var fullt under høstlanseringen torsdag kveld. 

Selv om det skjer flere ting rundt om i Norge, får vi også presentert noen av forestillingene som skal spille på Black Box teater. Av dem, er det den greske tragedien Antigone jeg blir mest nysgjerrig på, men det er spennende tematikker bak alle høstens forestillinger. Det skjer mye på teateret og hver forestilling spiller bare noen får ganger, så her gjelder det å være tidlig ute med å finne ut hva man vil se. 
 


Bouchra Ouizguen Corbeaux har sin premiere i teatrets foajé. 
 

Kvelden avsluttes med visning av forestillingen Bouchra Ouizguen Corbeaux. Ut fra teksten i programmet har jeg mine forventninger, og jeg vil absolutt si det var en opplevelse. Mye lyd over lang tid er kanskje ikke helt heldig i Black box sin foajé. Det blir veldig intenst og jeg ser flere holder seg for ørene. Fredag 24. august spilles forestillingen i Botanisk hage på Tøyen, et helt annet rom som jeg tror vil kle forestillingen. Er du ute etter en helt annerledes teateropplevelse, er det her du bør befinne deg fredag ettermiddag! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg