Usynlige grenser / Øyteater for barn

Jeg tok båten ut til Gressholmen for å se på barneteater. Jeg tok på meg regntøyet og trosset været, for ingenting er bedre enn litt teater på regnværsdager. På Gressholmen Kro ble jeg møtt av Ellen Jerstad, Torgeir Vassvik og Andrea Skotland. Vi var dessverre ikke så mange publikummere, men vi som møtte opp til denne prøveforestillingen fikk oppleve noe helt spesielt. Det var virkelig verdt turen.

Foto: Håkon Borg
Øyteateret har inntatt Gressholmen Kro. FOTO: Håkon Borg

Tittel: Usynlige grenser
Hvor/Når: Gressholmen Kro, søndag 9.september
Produsert av: Øyteateret                                   Produsent: Andrea Skotland
Komponist, utøver: Torgeir Vassvik                  Instruktør, forteller: Ellen Jerstad
Design: Rosie Whiting
Kommende forestillinger: Søndag 16.september på Riksscenen
Anmeldelse av: Eline Otterstad

Usynlige Grenser er en musikk- og fortellerforestilling hvor man blir kjent med samiske eventyr. Vi blir tatt med ut på vidda, ned i Saavje-verdenen, gjennom vannet og inn i frodige skoger. Det er en spennende fantasireise hvor man får oppleve mye, blant annet en gutt i en bjørnekropp og underverdenen. Forestillingen passer utrolig bra for skolebarn på de nederste trinnene, som er den tenkte målgruppen.  

Foto: Håkon Borg
Usynlige Grenser møter vi Torgeir Vassvik og Ellen Jerstad. FOTO: Håkon Borg

Fortelleren Ellen Jerstad og musikeren Torgeir Vassvik står på scenen når vi kommer inn i rommet. Idet vi har satt oss begynner forestillingen. Vi blir med en gang dratt inn i de samiske eventyrene. Ellen har en utrolig god evne til å fortelle, noe som gjør at det aldri blir kjedelige øyeblikk. Hun holder spenningen oppe mens publikums fantasi får løpe fritt. Torgeir lydlegger det hele med sin musikk. Musikk som sto veldig bra alene og var med på å berike de eventyrene vi fikk fortalt. Sammen utgjør de en nydelig duo som den kulturelle skolesekken kan glede seg til å få besøk fra. Jeg synes det er fint at de har laget en intim forestilling med samiske eventyr, og musikk som barn i barneskolen skal få gleden av å bli kjent med. Den setter virkelig i gang fantasien og for mange barn blir det sikkert et møte med eventyr og musikk som de ikke er vant med.

Jeg anbefaler dere med barn i alderen 5 og oppover til å ta med barna deres bort på Riksscenen søndag 16.september for å se premieren deres der kl.13! Det er en opplevelse det er verdt å få med seg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg