N.E.V.E.R.L.E.T.G.O.

Teaterungdoms faste lesere vet at vi er over gjennomsnittlig begeistret for Dramatikkens hus. Dette nasjonale bygget hvor ny norsk dramatikk skapes og utvikles. Her holdes foredrag og av og til også visninger. Forrige fredag tok vi turen til mursteinshuset på Grønland for å se visningen av Rolf Kristian Larsens nye stykke, n.e.v.e.r.l.e.t.g.o.


Rolf Kristian Larsen er husdramatiker på Dramatikkens hus. FOTO: Giacinto Trentadue

Tittel: n.e.v.e.r.l.e.t.g.o.
Hvor/Når: Dramatikkens hus, fredag 7.september
Dramatiker: Rolf Kristian Larsen
Kunstnerisk ansvarlig: Kristina Kjeldsberg
Teknisk ansvarlig: Paulucci Bakke
Medvirkende: Heidi Toini, Marius Næss, Alexandra Gjerpen, Kari Onstad og Nils Johnson.
Kommende visninger: Husdramaton 14.oktober
Anmelder: Helge Langerud Heikkilä

Det er en glede å se at gjennomsnittsalderen i salen er betydelig lavere enn på en gjennomsnittlig teaterforestilling. Det er kjempegøy. At det også er 8 registudenter representert viser at Dramatikkens hus er i god kontakt med teaterungdommen. Dette er forresten et tips til alle som studerer noe innenfor drama og teater: visningene på Dramatikkens hus er nesten utelukkende gratis og man har gjerne mulighet til å stille dramatikerne e.l. spørsmål. For å sitere tidligere husdramatiker Maria Tryti Vennrød sitt ungdomsstykke Nasjonal prøve: “Det er sunt, oppbyggeleg og det held miljøet saman.”

Dette er en visning, ingen ferdig forestilling. Vi får se et utdrag fra teksten, fremført av skuespillere som har hatt en workshop knyttet til verket i noen dager. Utvikling av sceneteksten er i fokus, ikke selve kvaliteten på visningen. Etter fremførelsen kommer Rolf Kristian Larsen selv opp på scenen for å fortelle kort om stykket og svare på spørsmål fra salen. En seanse som denne fredagen fungerer ekstremt godt. Spørsmålene fra salen holder høy kvalitet og svarene til Rolf Kristian Larsen det samme. Teaterungdommen vet hva de snakker om.


Skuespillerne fra workshopen i forkant av fredagens visning. FOTO: Giacinto Trentadue

Teksten handler om usikkerhet, om det å bli værende eller å forlate noen. Et eksistensielt tema. Bli eller gå videre? Måten teksten fremføres på er alvorlig og direkte. Det er lite krimskrams og jåleri. Jeg føler med stykkets hovedperson (som det for meg var klokkeklart hvem var fra første stund, selv om flere i salen tydeligvis slet med å plassere protagonisten). Alt i alt var denne fredags formiddagen nok en positiv opplevelse på Dramatikkens hus.

PS: Denne anmeldelsen er nok hakket mer krevende å forstå enn det meste vi skriver på Teaterungdom.no. Det er ikke uten grunn. Dramatikkens hus oser av kompetanse og fagbegreper, så det er noe man bør være klar over når man tar turen hit. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg