Gorillateater med Colin Mochrie

Det er duket for første kveld av den såkalte “Colin-festivalen” på Det Andre Teateret. Den joviale canaderen Colin Mochrie, kjent fra TV-programmet Whose line is it anyway?, gjester endelig Norge. Sammen med improvisatører fra teateret står han for underholdningen på teatret i flere dager. Og underholdning er det i aller høyeste grad under kveldens Gorilla Theatre!

Det går vilt for seg når improvisasjonsstjernen Colin Mochrie og de andre aktørene fra Det Andre Teatret spiller Gorilla Theatre! FOTO: Ingrid Brenli

Tittel: Gorilla Theatre All Star with Colin Mochrie
Idé: Keith Johnstone
Tid og sted: Det Andre Teatret, Hovedscenen, 20. september 2018
Medvirkende: Colin Mochrie og fire improvisatører fra Det Andre Teatrets ensemble
Kommende forestillinger: Denne forestillingen er en enkeltforestilling, men “Improtent spiller Gorillateater” kan du se 05.10, 19.10, 02.11 og 16.11
Anmeldelse av: Ingrid Brenli

 

Opplegget for kvelden kalles altså «Gorilla Theatre». Alle aktørene er regissører i hver sine improvisasjonsøvelser, og stiller som deltakere i de andre scenene. Publikums oppgave er å bedømme om regissøren fortjener straff eller belønning. Blir det straff må de trekke en lapp med en oppgave. Her er det alt fra «gjør 10 push-ups» til «nevn, helt ærlig, ting du selv et god på». Om det er belønning, får regissøren en banan. Den med flest bananer til slutt, vinner gorillaen.

Jeg må virkelig si jeg er imponert over nivået til aktørene fra Det Andre Teateret. Ikke bare samarbeider de godt med en internasjonal improvisasjonslegende, men de er raske i replikkene og handlingene, til tross for at kvelden utspilles på engelsk. Språket skaper absolutt ingen hindring for spontaniteten hos ensemblet! Dette viser at Det Andre Teatrets improvisatører holder et høyt nivå – også internasjonalt.

Regissøren har ansvaret for scenen og at den faller i smak hos publikum. FOTO: Ingrid Brenli

Oppgavene de får er godt balansert og lattermusklene får kjørt seg hele kvelden. Det er selvfølgelig også gøy å se dem dra opp publikummere for å hjelpe til i ny og ne. Kvelden fylles alt i alt med masse latter, et godt og støttende publikum, og talentfulle aktører.

Colin-festivalen ble (dessverre for mange) utsolgt på bare få minutter, noe som tilsier at dette er noe det norske folk er interessert i. Jeg håper Det Andre Teatret fortsetter med denne typen festivaler, da det er gøy å se improhelter «live in action», men også for å vise at det er masse talent å finne her i lille Norge også! Jeg ønsker dem masse lykke til under resten av festivalen, og håper det ikke er siste sjans for å få med seg noe slikt!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg