Femti/50

På søndag fikk vi i Teaterungdom.no se premieren på Femti/50 på Det Andre Teatret. Og dette er virkelig hva man kan kalle en premiere: Det var første gang forestillingskonseptet ble spilt ut for teatrets publikum, og første gang skuespillerne sto sammen på scenen. Vi i publikum, vi var heldige!


Halvt om halvt, femti/50. FOTO: Pressebilde fra Det Andre Teatret

Tittel: Femti/50
Hvor/Når: Det Andre Teatret, Hovedscenen 30.september
Medvirkende: Gjester: Eldar Skar, Sarah Korami, Espen Alknes, Ingvild Holte Bygdnes og Mari Maurstad. Ensemblet: Mats Eldøen, Veslemøy Mørkrid, Marte Mørland, Olli Wermskog og Cathrine Frost Andersen
Kommende forestillinger: 21.oktober og 9.desember
Anmeldelse av: Eline Otterstad

Konseptet går ut på at fem inviterte skuespillere skal spille ut halvparten av en dialog fra en forberedt scene (feks. fra Peer Gynt, Den Spanske Flue e.l.). Tvisten er at den planlagte scenen skal spilles sammen med fem improvisatører som ikke aner hva de skal være med på før de blir ropt opp på scenen.

Kveldens inviterte skuespillere var Eldar Skar, Ingvild Holthe Bygdenes, Sara Khorami, Mari Maurstad og Espen Alknes. Her har vi skuespillere som representerer mange av de største institusjonsteatrene i Oslo. Improvisatørene var fra Det Andre Teaterets ensemble, representert ved Marte Mørland, Mats Eldøen, Veslemøy Mørkrid, Cathrine Frost Andersen og Ollie Wermskog.


DESIGN: Bendik Kaltenbom 

Dette var gøy og bra underholdning! De fem improvisatørene jobbet kjempebra og var veldig dyktige, her skal man tenke fort og holde tungen rett i munnen, samtidig som man skal være med på å drive scenen og dialogen. Oppgaver gjengen løste med glans. De fem skuespillerne var også utrolig flinke. Det å drive frem en scene side om side med improvisatører som spiller videre på helt andre ting, er ingen enkel sak. Dette er et konsept som lett kunne endt med fullt kaos, men på Det Andre Teatret er Femti/50 helt enkelt veldig bra!

Alt i alt så synes jeg at dette er veldig god underholdning! Det Andre Teatret fortjener cred for ideen og gjennomføringen. Som de selv har sagt “Dette er kanskje det nærmeste du kommer ordentlig teater på Det Andre Teatret”. Jeg anbefaler alle som ønsker seg god underholdning å gå på dette. Du møter noe kjent fra gamle og nyere teaterstykker, men alt blir forandret når improvisatørene kommer inn i scenen med en helt annen tanke. Og hvem vet, her kan Romeo møte en bygningsarbeidere fra Stavern eller Peer Gynt kan møte broren sin. Det er åpent for at alt kan skje og vi fikk virkelig brukt lattermusklene denne kvelden!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg