Nils Vogt møter Karl

Møt i brøstet, Norges størst sitcom suksess gjennom tidene fyller 25 år. Gjennom årenes løp har hver eneste episode av serien blitt sett i snitt 4 000 000 ganger. Spinn off serien Karl og co kan skilte med samme resultat. 209 episoder med norsk fjernsynshistorie. I sentrum av det hele stod serieskaper Tore Ryen og skuespiller Nils Vogt. Barndomsvenner og kompiser. Det er tid for jubileum og for en markering for fansens skyld på Chat Noir.


What you see is what you get. Nils Vogt forteller om Mot i brøstet

Tittel: Nils Vogt møter Karl
Hvor/Når: Chat Noir 9.oktober
Basert på en ide av: Tore Ryen
Medvirkende: Nils Vogt
Produsent: Thalia Teater og Chat Noir
Kommende forestillinger: Spilles 15:00 og 18:00 søndag 14.oktober
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä

Vi var usikre på hva vi gikk til. Ville dette bli en ren hyllest til TV-serien, eller ville vi presentert for en enmannsforestilling med Nils Vogts legendariske karakter Karl? Ingen av delene skulle vise seg å være tilfelle. Dette er nærmest et foredrag. Nils Vogt forteller om ideen som ble til virkelighet. Om Tore Ryen, Sven Nordin og Arve Opsahl. Om denne suksesshistorien som tre generasjoner TV-tittere har kunnet le seg gjennom. Vi lar det bli med ett bilde i denne anmeldelsen, for det er faktisk alt vi trenger…

Formatet er ukjent terreng. Små filmklipp sper på med nødvendig humor og begge vi fra Teaterungdom.no får lyst til å se på Mot å brøstet når forestillingen er ferdigspilt. Så da har utvilsomt Nils Vogt lyktes med noe. For selv om Nils Vogt møter Karl ikke er mye til forestilling, er det tydelig at dette treffer fansen.

“En god latter forlenger livet” blir sagt fra scenen. Selv ler jeg betydelig mer av serien enn av denne forestillingen, men for andre i salen er det annerledes. Folk ler så de gråter. Dette er langt fra de vante teatergjengerne, og aldersspennet er enormt. Dette er rett og slett et utsnitt av de 39 000 menneskene som liker Mot i brøstet på facebook. Facebook, et nettsted som ble opprettet lenge etter at denne TV-serien gikk sin seiersgang. 

Mot i brøstet og Karl og co vokste seg til å bli noe helt spesielt i norsk TV historie. Noe det er umulig å sammenligne med noe annet norsk TV-program. Noe det settes så stor pris på, at Nils Vogt belønnes med stående applaus fra kveldens publikum. For selv om forestillingen ikke var det helt store, er fansens lojalitet upåklagelig.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg