Make me dance

Panta Rei Danseteater vil helt enkelt skape danseglede hos folket. De jobber utadrettet mot barn og unge, og mot lokalbefolkninger. I dag er det Grünerløkka og Dansens Hus som får kjenne det på kroppen. Med forestillingen Make me dance er dansekompaniet på god vei mot å realisere sitt mål. På studioscenen kjenner vi dansegleden!

Jon Filip Fahlstrøm, Jens Jeffry Trinidad og Nora Martine Svenningsen forteller og danser åpenhjertig i Make me dance. FOTO: Tale Hendnes

Tittel: Make me dance
Av: Panta Rei Danseteater
Tid og sted: Dansens Hus, Studioscene, 20. oktober 2018
Kunstnerisk ledelse og koreografi: Anne Holck Ekenes
Koreografi: Pia Holden
Komponist og musiker: Impovisível (Marcus Amadeus)
Medvirkende: Nora Martine Svenning, Jens Jeffry Trinidad, Jon Filip Fahlstrøm
Kommende forestillinger: På turné i november, ingen flere forestillinger i Oslo
Anmeldelse av: Mari Noodt

 

Mange av våre anmeldere digger premierer på Dansens Hus. Det er alltid lun og god stemning i foajeen, men i dag overgår de seg selv! Filmvisningen av Hele Grünerløkka danser har samlet barn, unge og voksne til Vulkan. Potetgull og eplemost understreker premierestemningen ytterligere. Filmen er i seg selv et bevis på ekte danseglede, og visningen avsluttes med en felles dansesession. Det koker på Dansens Hus lørdag formiddag! Panta Rei Danseteater står bak det hele, og skal krone danselørdagen med forestillingen Make me dance

Med danseglede brusende i kroppen, slippes vi inn på studioscenen. Tre hyggelige, unge dansere ønsker oss velkommen. Vi setter oss på noen sceneelementer og på gulvet, klare for mer! Sammen med en DJ-artist Improvisíel, viderefører danserne den positive stemningen fra foajeen i sin lekende lette forestilling. De forteller personlig om sitt forhold til dans, danser sammen, alene og med lidenskap i hver bevegelse. Improvisíel skaper musikken der og da, står aldri stille og briljerer med sin musikalitet. Aktørenes enorme overskudd og glede smitter over på oss.

Den lette og vennlige tonen mellom danserne skaper et varmt og inkluderende uttrykk. FOTO: Agnete Brun

Lettheten i dansen og i uttrykket får publikum til å smile. Og lett betyr absolutt ikke enkelt i dette tilfellet. Dansen er full av kvalitet og profesjonalitet. Det er en viktig suksessfaktor i forestillingen. Koreografien er full av energi, den er intrikat, spennende og hardtslående. De tre aktørene er virkelig talentfulle – det er det ingen tvil om. De høster stadig “wow!” og “yes!” fra publikum, meg selv inkludert. Jeg rives helt med.

Det er vakkert og viktig å se unge dansere få uttrykke sine følelser for dans, samtidig som de danser! De forteller åpenhjertig og ærlig, samtidig som de med største selvfølgelighet vrir, løper, hopper og løfter. Vi følger dem i hver eneste bevegelse og ordene gir oss deilige budskap: “Følg drømmen din!” og “Bli med og dans!” Takk og lov for at Make med dance skal inn i Den kulturelle skolesekken. Dette har ungdommer godt av å se! Vi trenger friske, unge forbilder innenfor kunstfeltet. Vi trenger å kjenne på gleden og håpet i å følge drømmen. Og alle har godt av å se skikkelig energisk og underholdende dans en gang inni mellom!

De mange spektakulære bevegelsene vekker stor begeistring i salen. FOTO: Agnete Brun.

På studioscenen i dag er det både besteforeldre og skolebarn. Vi smiler alle hjertelig av de entusiastiske danserne, de fine historiene og ikke minst det fantastiske bevegelsesmaterialet! Jeg vil anbefale hvem som helst å se forestillingen. Make me dance er en sjarmbombe uten like og fyller sitt publikum med energi og glede. Så får det bare være at det er litt kleint å måtte stå opp og danse med på slutten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg