Teaterungdom.no inntar Elverum

Teaterungdom.no ble startet for å gjøre teater tilgjengelig for ungdom. Aviser og tidsskrifter skriver for sine lesere, de som tegner abonnement, de voksne. Vi ville jobbe med ungdom og tok tak i spørsmålet: Hvordan kan man få ungdom mer interessert i teater? Jo, man må gjøre teatret tilgjengelig for dem. Gjennom de siste årene har vi lagt stein på stein og bygget oss opp til å bli en del av hovedstadspressen. Vi  har hatt storinnrykk under Heddadagene og Ibsenfestivalen i 2018. Nå venter et tredje stort prosjekt “Teaterungdom.no inntar Elverum”.


Kulturtilbudet er stort, og nå gjøres det tilgjengelig på ungdoms egne premisser. FOTO: Gisle Bjørneby og Teater Innlandet, Elverum Kommune, Riksteatret og Muhammad Ali, Elverum barnemusikkteater

Frem mot jul skal vi anmelde forestillinger, lage reportasjer, gjøre intervjuer og holde workshops i byen ved Glomma. Vi har i lengre tid ønsket å utvide Teaterungdom.no til å være tilstede også utenfor Oslo. Så når Elverum Kommune ga oss tilskudd for å dekke kulturlivet i byen høsten 2018, fikk vi endelig en mulighet til å gjennomføre et slikt prosjekt. Det første blant mange, håper vi!

Kulturlivet i Elverum er rikt og inneholder mye som egner seg for ungdom. Volumfestivalen, Ungdomssymfonikerne, Festspillene i Elverum, Elverumsdagene er bare noen eksempler. I tillegg kan man nevne Mart’n, Sal og scene tilbudet på ungdomsskolen, Alfarheim Lille Friteater, Elverum barnemusikkteater, Riksteatret, Teater Innlandet, det er så mye å ta av. Igjen handler det om å gjøre dette tilgjengelig, også for ungdommer.

Vi har allerede tjuvstartet, Stein i lomma som spiller i Elverum 7.november er allerede anmeldt, og mer skal det bli. Allerede i kveld er vi tilstede når Teater Innlandet er på besøk og utover høsten skal vi snakke med alt fra kultursjefer til ivrige teaterungdommer. Teaterungdom.no inntar Elverum og vi gleder oss!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg