Tidshopperne

Det Andre Teatret er fylt til randen av publikum klare for å se Tidshopperne. Konseptet er enkelt: to improvisatører spiller ut en scene og blir ved hjelp av lydsignaler fra lydimprovisatøren sendt frem og tilbake i tid. Denne lørdagskvelden er det Mikkel Niva og Olli Wermskog som inntar scenen. Publikum foreslår steder improvisasjonen kan foregå på, i kveld faller valget på «prøverom». Vi møter en som leter etter nye klær til første jobbdag og en butikkeier med et fancy klesbutikkkonsept og et gjennomført prøverom.


Tiden står på ingen måte stille på Det Andre Teatret. FOTO: Pressebilde fra Det Andre Teatrets hjemmeside

Tittel: Tidshopperne
Hvor/Når: Det Andre Teatret, Hovedscenen lørdag 27.oktober
Medvirkende: Olli Wermskog og Mikkel Niva (Mats Eldøen, Kristin Jess Rodin)
Lydimprovisatør: Henrik Stoltz Vernegg                         Lysimprovisatør: Maria Emilie Kristensen
Kommende forestillinger: 10. og 24. november
Anmeldelse av: Marianne Ek Hagen

Det går litt trått i starten, men etterhvert som det skapes flere lag i karakterene og flere sidehistorier, blir det interessant. Improvisatørene er dyktige, fungerer godt sammen på scenen og hopper imponerende fort inn og ut av roller som er med på å belyse ulike tidsepoker i de to hovedkarakterenes liv. Lydsignalene sender oss tilbake til flere trøblete situasjoner i karakterenes fortid, hvor motspilleren hopper inn i rolle som andre karakterer som eksisterte i hovedpersonens liv på den tida.

Denne kvelden ender historien opp meg å bli en kjærlighetshistorie mellom en homofil lærer som er redd for å ikke være kul nok første dag på jobb og den ivrige eieren av den fancy klesbutikken. I siste scene blir læreren invitert på date av butikkeieren. Det er interessant og morsomt de gangene de klarer å skape en konflikt som henger sammen med ting de har spilt ut tidligere, i karakterenes fortid. Forbausende ofte klarer de å skape helhet og mening i en historie som improviseres frem foran publikums øyne. At det er ren improvisasjon gjør også at det oppstår noen logiske glipper i blant, men det gjør ingenting. Det gjør det heller ekstra morsomt når improvisatørene, i karakter, kommenterer hverandres småfeil og klarer å dra nytte av det i situasjonen.


Olli Wermskog og Mikkel Niva kveldens tidshoppere.

Improvisatørene på lyd og lys skal også ha sin del av æren for at dette blir underholdende. De bryter av scenene i tide før det blir kjedelig og sender de to på scenen tilbake eller frem i tid på tidspunkt som tilfører historien noe, samt bringer nye stemninger inn når det trengs.

Jeg anbefaler en tur på Det Andre Teatret for å se improteater av høy kvalitet. Om du drar for å se Tidshopperne en annen lørdag i høst (spilles både 10. og 24. november) kan jeg ikke garantere hva dere får, men underholdende er jeg ganske sikker på at det blir!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg