Alt er nytt

Vi har anmeldt Alt er nytt før, men siden alt faktisk er nytt, er vi tilbake for å se hvordan det står til med Lepperød, Farley og co. Holder konseptet vann? Klarer de å fornye seg kveld etter kveld? Tirsdagens utvalgte gjester er debutant Cecile Moroni og Jonis Josef, kjent fra Latter. Vil deres nye materiale treffe? Det er i grunnen mange usikkerhetsmomenter knyttet til kveldens utgave av Alt er nytt. Med lovordene fra tidligere kritikker i bakhodet, lever allikevel håpet om en lykkelig slutt.

Hodene bak Alt er nytt, Martin Lepperød (øverst til høyre) og Henrik Farley (øverst til venstre), sjarmerer og briljerer på Klubbscenen! FOTO: Hentet fra latter.no

Tittel: Alt er nytt
Konsept av: Martin Lepperød og Henrik Farley
Tid og sted: Latter, Klubbscenen, 13. november 2018
Medvirkende: Martin Lepperød, Henrik Farley, Cecile Moroni og Jonis Josef
Kommende forestillinger: Siste forestilling i år er 4. desember. I spilleplan våren 2019
Anmeldelse av: Mari Noodt

 

Takk og lov for Martin Lepperød og Henrik Farley, sier nå jeg. Jeg skal ærlig innrømme at de kritiske spørsmålene hang over meg da jeg gikk inn i Oslos desidert mest klaustrofobiske lokale. Klubbscenen på Latter er virkelig ikke noe å skryte av… Joda, de legger opp til en intim og varm atmosfære, men overdrevent komfortabelt er det ikke akkurat. Forutsetningene for å gi seg hen til en humorkveld, kunne utvilsomt vært bedre. Men så kommer Lepperød og Farley ridende inn på hvite hester – til unnsetning for den trauste novembersjelen! Etter få sekunder er jeg omvendt og forsvinner inn i deres herlige komiverden. Klubbscenen får være så klam den bare vil, for jeg ler så jeg griner.

Det er noe med kjemien og timingen til gutta i Alt er nytt. De har liksom funnet fram til en felles bølgelengde som de surfer avgårde på, til publikums store begeistring. Med en kameratslig tone og litt keitete framtoning, sjarmerer de oss i senk i improviseringen. Her er ingenting planlagt og ting kan gå litt skeis, men det er nesten det aller morsomste. Premisset er jo satt, og vi ler hjertelig av og med dem, både i punchliner og bloopers.

Cecile Moroni er kveldens debutant og jobber hardt for publikums respons. FOTO: Tore Sætre

Når gjestene da skal opp på scenen, er premisset noe annet. Dette skal jo være ekte standup med vitser og poeng, ikke improvisasjon. Vi lar dem ikke komme unna med feilskjær like lett. Det er nok ikke helt rettferdig ovenfor komikerne, og er kanskje en liten svakhet i konseptet. Førstedame ut, franske Cecile Moroni, må i alle fall slite litt for responsen. Hun har et skarpt blikk på nordmenn og kommer med noen morsomme poenger om integrering og norsk kultur. Men selvom språket gjøres til en gimmick, skaper det også litt trøbbel for Moroni. Vi hører ikke alt hun sier, og mister nok et par vitser av den grunn, men en tøff debut likefullt.

Jonis Josef er kjent for mange, og en viss forventning følger derfor med. Josef virker ikke like forberedt som Moroni, og følger vertenes mer improviserte stil. Det fungerer ikke helt, for poengene blir ikke skarpe nok. Sporadiske vitser om indianere og jøder faller ikke helt i god jord, men han redder seg nogenlunde inn med en pornoavslutning. Litt billig, men morsomt. Alt er nytt er jo et prøverør for nytt materiale, og Josef har en del arbeid å gjøre før dette sitter.

Jonis Josef begynner å bli en kjent skikkelse. Det vil ikke dermed si at alt han lager er gull. FOTO: Tobias Nordli

Det er alltid en risiko når det kommer til improvisasjon og nytt materiale. Vi er prøvekaniner, og noen ganger er man ikke like heldig. Jeg vil allikevel anbefale Alt er nytt som et godt avbrekk fra en sur novemberdag. Lepperød og Farley er bunnsolide og pålitelige. Av dem vil du få førsteklasses underholdning og mye latter for pengene! Gjestene får du bare gamble på. Du kan håpe på et ess, og hvis ikke… De holder heldigvis ikke på så veldig lenge.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg