Natt i Nisseland – en førjulstradisjon

Julen nærmer seg med stormskritt. For å virkelig finne julestemningen kan man ta turen til Chat Noir for å se Natt i Nisseland. En magisk verden hvor julaften er i fare!

Det er sent på kveld, lille julaften i Nisseland. Alle er i godt humør og alt er som det pleier, men plutselig kommer det et voldsomt tordenbrak etterfulgt av en ond latter. Alle blir stive av skrekk, unntatt Nissefar, han vil plutselig til sol og varmere strøk. Alle forstår at det er den onde Trollmannen som har forhekset Nisseland, og det på lille julaften. Nissens assistent Claus leser i den store nisseboken at for å bryte trolldommen må han reise til vår verden og hente to barn som ikke hører hjemme i Nisseland, Vinterland eller Trollmannens Rike. Hva han må gjøre videre etter det vet han ikke, for noen har sølt grøt i den store nisseboken. Likevel reiser Claus og henter søsknene Mats og Mina, og sammen må de reise ut i Trollmannens Rike. Klarer de å redde julen sammen?

Natt i Nisseland er skrevet av Benedict Parton og ble satt opp for første gang i 1997, og har vokst til å bli en årlig forestilling på Østlandet. En førjulstradisjon med andre ord. Forestillingen er variert, og inneholder alt fra sang, dans og musikk til skumle og morsomme partier. Noe som fenger både store og små. På scenen står det en blanding av profesjonelle skuespillere og lokale barn. Alle er med, synger og danser.

Natt i Nisseland er en forestilling det er lagt mye arbeid i, noe som synes. Det er en fin juleforestilling for store og små, hvor aktørene på scenen virkelig gir alt. En finfin juletradisjon!

Natt i Nisseland spilles på Chat Noir 25.november, 2., 16. og 17.desember. Teksten tar utgangspunkt i fjorårets oppsetning på samme sted
4 kommentarer
  1. Hei! Vi så denne i Oslo i 2018 og på Nøtterøy i 2019, men sangene er forskjellige. Jeg bare lurte på hva grunnen til det er.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg