5.desember: Akershus Teater – Bo Anders Sundstedt

5. DESEMBER

Bo Anders Sundstedt, teatersjef ved Akershus Teater


FOTO: Bjørn V. Sandness

1) Hva går jobben din ut på?

Jeg er teatersjef. I tillegg til å bestemme og begrunne hvilke kunstneriske prosjekter og forestillinger Akershus Teater skal satse på, har jeg det øverste ansvaret for teatrets drift. 

2) Hvordan var ditt forhold til teater som ungdom?

Jeg var mer enn middels interessert i teater, og var med i amatørteatergrupper og drev med musikk. I tillegg så jeg mye teater og valgte fordypning i drama på vgs. 

3) Hva har vært din sterkeste teateropplevelse i 2018?

Det er ikke så lett å svare på. Jeg har sett mange fine forestillinger i 2018. Skulle jeg trekke fram én, nevner jeg gjerne vår egen “Rødlista” av Thea Borring Lande. På Det Norske Teatret gjorde “Blokk til blokk” inntrykk. Eller “Tung tids tale” på Riksteatret. I det hele tatt synes jeg 2018 har vært et godt teaterår.  

4) Hvilke forestillinger gleder du deg spesielt til i 2019?

Igjen er det fristende å svare at jeg gleder meg spesielt til en av våre egne. Høsten 2019 setter vi opp “Viral” av Sam Foster og Hayden Jones.  Et stykke om drømmen om suksess på YouTube. Det utforsker vårt forhold til sosiale medier, og hva det gjør med vår kommunikasjon.  Stykket fikk pris for beste uavhengige ungdomsforestilling i Australia i 2016 ( Matilda award). Premiere 30. august 2019. 

5) Hvordan skal du feire julen?

Jeg ferier tradisjonell jul med familie, pinnekjøtt, og fellesskap. Vi har nettopp flyttet inn i et hus med stor takhøyde og gleder oss spesielt til å ha et STORT Juletre! Og så skal vi bake masse kaker i år. 

I desember 2018 gjennomfører Teaterungdom.no sin aller første JULEKALENDER:
Hver dag frem mot jul stiller vi de samme 5 kjappe spørsmålene til en ny teatersjef. Slik blir du litt bedre kjent med teatrene i Norge og personene som leder dem. Kjapt, enkelt, og på ungdoms egne premisser 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg