4.desember: Latter – Lene Kongsvik Johansen

4. DESEMBER:

Lene Kongsvik Johansen, kjent fra Latter og forestillingen Rett fra navlen

(Teaterungdom.no ELSKER dette bildet #selfiedronninga) FOTO: Lene Kongsvik Johansen

Hva går jobben din ut på?

Jeg er artist/komiker/skuespiller/tekstforfatter. Jobber på scene og skjerm, og stort sett bare med “egne” produksjoner. Kongsvik på TVNorge, og nå spiller jeg mitt tredje soloshow, “Rett fra navlen”, på Latter!

Hvordan var ditt forhold til teater som ungdom?

Jeg så ikke mye teater som barn/ungdom, men hadde en interesse for det veldig tidlig. Valgfag drama på ungdomsskolen og dramalinje på Nissen på videregående. Jeg hadde en slags drøm om å stå på scenen, men bitene falt ikke på plass før jeg skjønte at 1) Det er humor som er min greie, og 2) Jeg trengte ikke å gå Teaterhøgskolen og sikte mot Ibsen, Tsjekov eller “seriøs” film, jeg kunne skrive mine egne greier!

Hva har vært din sterkeste teateropplevelse i 2019?

Jeg er veldig dårlig til å gå på teater, men så “Livet er den eneste måten” på Nationaltheatret i høst. En forestilling bygd rundt dikt av den polske dikteren og nobelprisvinneren Wislava Szymborska, med Gisken Armand, Ellen Horn og Henriette Marø. Veldig fint! Ble ikke minst bergtatt av Gisken Armand, som gjorde greiene med en syk mix av coolness og råhet. Helt dronning.

Hvilke forestillinger gleder du deg spesielt til i 2020?

Jeg skal i hvert fall se “Charlie og sjokoladefabrikken” på Det Norske Teatret med datteren min, og gleder meg vilt til å se geniale og nydelige Fridtjof Stensæth Josefsen i rollen som Willy Wonka.

Hvordan skal du feire julen?

Jeg skal feire jul hjemme på Oppsal med mann og datter (8 år) og foreldrene mine! Det blir rolig, fredelig og framfor alt veldig koselig. Jeg elsker julen lidenskapelig, gleder meg til jul hele året og begynner å høre julemusikk i midten av november.

I desember 2019 gjennomfører Teaterungdom.no for andre året på rad sin helt egne JULEKALENDER:
Hver dag frem mot jul stiller vi 5 kjappe spørsmål til en skuespiller. Slik blir du litt bedre kjent med skuespillerne du ser på scenen. Kjapt, enkelt, og på ungdoms egne premisser
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg