Lene Kongsvik: Rett fra Navlen

Det er show på Latter. Seefood og Lene Kongsvik Johansen inviterer til intens navlebeskuing på Norges fremste humorscene. Sang, gamle og nye karakterer, og tekster som jobber seg mer og mer innunder huden på deg er noe av det publikum får presentert denne drøye timen. Jeg går hjem og setter på første episode av Kongsvikfamiliene, så da kan vel kveldens premiere kalles en suksess?

Sexolog Anne er i støtet. Både på scenen på Latter og i TV-serien Kongsvikfamiliene. FOTO: John Andresen/Seefood

 


Tittel: Lene Kongsvik – Rett fra navlen

Hvor/Når: Latter, Hovedscenen 21.august (Premiere)

Av og med: Lene Kongsvik Johansen

Regi og tekstbidrag: Teodor Janson

Tekstforfattere: Lene Kongsvik Johansen, Christopher Pahle

Musikk: Morten Reppesgård

Kommende forestillinger: Spiller t.o.m 7. desember

Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä


De kaller det et show, ikke en teaterforestilling eller StandUp, men show. Helt riktig begrep å bruke. Dette er artig, mer enn hysterisk morsomt. Det er mange karakterer, noen kun over høytaleren, noen i fullt kostyme og noen ved toneleie. Lene Kongsvik (ingen bruker vel fortsatt Johansen) har med seg to musikere og 6 sesonger TV i ryggen. Det hele oppleves trygt og godt.

 

Det er show! FOTO: John Andresen/Seefood

 

Tydelige punchlines uteblir. De trengs ikke. I stedet får vi små og store betraktninger fra middelalderkvinnen. Vi er innom yoga og venninneklubben. Får gjensyn med Astrid og Anne. I tillegg til en rekke sangnumre. Siden jeg aldri gapskratter eller ler høyt kan man kanskje la seg lure til å tro at dette ikke er spesielt bra komikk, at showet ikke er morsomt, eller morsomt nok, men da tar man feil. Humoren ligger i teksten. I de små tingene. Ikke ulikt velkjente karakterer som Alexander og Rose, man ler, men har så vondt av de at man ikke gapskratter. Det er jo akkurat denne balansen Lene Kongsvik er en ener på å få til.

 

En ny favorittkarakter fra Lene Kongsvik, polsk vaskehjelp! FOTO: John Andresen/Seefood

 

Rett fra navlen oppleves ekte. Ekte frustrasjon over hvor navlebeskuende vi har blitt, og like ekte frustrasjon over navlebeskuende irritasjonsmomenter i egen hverdag. Jeg elsker Kongsvik TV-seriene. Kongsvik på scenen er i stor grad støpt i samme form, og det er en form jeg liker. Showet leverer til terningkast 5!

2 kommentarer
  1. Hei! Min datter på 12 år, elsker Lene Kongsvik. Tror du showet er noe for henne? Latter har sagt ar ungdom er velkommen sammen med voksen… men vil det fenge henne?🙈 Mari😃

   1. Hei Mari.
    Dersom hun har sett noen av seriene hennes på TV og har likt det, vil hun også like showet.
    Det går mye ut på det samme. Så dersom hun elsker Lene Kongsvik tror jeg showet vil være midt i blinken for en 12 åring også. 🙂
    Helge

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg