Den trøtte mannen

Det er barnas nyttårsfest på Sentralen i Oslo. Huset koker av aktiviteter og barn og foreldre som løper hit og dit. Stemningen og spenningen er til å ta og føle på. Så hva gjør Teaterungdom på et barnearrangement? Svaret er enkelt: Jo Strømgren kompani har forestilling! Og da er Teaterungdom.no alltid på plass, enten det er på Dansens Hus, i Operaen eller barnefest på Sentralen.

Man trenger kaffe for å våkne, den trøtte mannen tar seg mange kopper. FOTO: Jubal Battisti

Tittel: Den trøtte mannen

Hvor/når: Sentralen, 11. januar kl. 12:00

Regi, koreografi, tekst, lyd og rekvisitter: Jo Strømgren

Lyddesign: Lars Årdal           Produsent: Jo Strømgren Kompani v/ Sara Norlin

Medvirkende: Anders Sanzén

Kommende forestillinger: Spilles blant annet i Bærum oktober 2020

Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä


 

Forestillingen heter Den trøtte mannen og handler om en fryktelig trøtt mann, som prøver å våkne for å komme seg på jobb. Teknikkene for å få søvnen til å slippe taket er mange. Han går på tegnestifter, har utallige vekkerklokker og stikker strikkepinner inn i strømstøpselet i veggen. Det står ikke på innsatsen, og potensielt dødelige metoder å våkne på testes ut i fleng.

Han rekker ikke jobben, ikke denne dagen, men får en ny sjanse av sjefen. Da gjelder det å sovne, for å rekke jobben neste dag. Nok en utfordrende oppgave, for klokkene tikker, lyset lyser osv. osv.

Fingre i brødristeren er en av flere mildt sagt ekstreme teknikker den trøtte mannen bruker for å våkne. FOTO: Jubal Battisti

Historien er enkel og artig. Assosiasjonene mine trekkes til Mr. Bean. Enkle ting gjøres ekstreme. Her er også noen små replikker, de liker jeg egentlig ikke så godt. De gjør Clas Gøran (som den trøtte mannen heter) litt mer menneskelig og ikke så “ute”. Her ville jeg heller gått motsatt vei, gjort han enda rarere. Det er ikke lett å normalisere en person som skyter seg med pistol i foten når han vil våkne.

Forestillingen passer nok best for barn, men også for unge skuespillerspirer. Den sier noe om hvor lite man trenger, og hvor lenge man kan spille på en konkret oppgave, med en helt bestemt motivasjon. For selv om handlingen nærmest er fraværende og virkemidlene enkle, kjeder jeg meg aldri. Der har Den trøtte mannen klart noe interessant.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg