Gullrekka

Det Andre Teateret ønsker å overvinne sofasliterne, og bevise at teatret kan gi deg like bra fredagsunderholdning som TV’n. Etter kveldens improviserte gullrekke er det ingen tvil om hvilken form jeg foretrekker.

Det Andre Teateret vil gi oss en ny vri på den kjente gullrekka! Illustrasjon fra Det Andre Teaterets nettside


Tittel: Gullrekka
Tid og sted: Det Andre Teateret, Hovedsalen, 12. april 2019
Medvirkende: Mikkel Niva, Cathrine Frost Andersen, Helene Abrahamsen, Simen G. Hovd, Mats Holm Ernstsen
Kommende forestillinger: 26. april og annenhver fredag resten av sesongen
Anmeldelse av: Mari Noodt


Jeg velger Gullrekka og disse fem hysterisk gode skuespillerne! Jeg velger umiddelbar og frisk scenekunst over Tufte Johansen, Blipp og Sørensen any day! I alle fall hvis nivået skal være slik som i kveld. Dette er noe av det beste jeg har sett på Det Andre Teateret!

Simen G. Hovd fungerer som programvert for kvelden. Han leder oss gjennom fire innslag på 20 minutter hver, og vi bestemmer poengsummen etter hvert av dem. Innslagene regisseres av en av de andre improvisatørene. De velger selv form og innhold, og kan stoppe og kommentere så mye de ønsker underveis. Det er en kompott av teaterets beste konsepter, samlet i én kveld. En ekte gullrekke.

 

Helene Abrahamsen starter som regissør. Hun setter opp dramaet St. Lilleborgs bondegård, etter innspill fra publikum. Cathrine Frost Andersen vil ha sex, drugs og vold og pusher medspillerne til å bryte sine vulgære grenser. Etter pause er det gutta sin tur. Mikkel Niva vil være terningmester og arrangerer rollespill for sine kollegaer. Til slutt får Mats Holm Ernstsen realisere sin geniale idé: Realityshowet Den sterkeste improvisatør. Det er en fryd å se hvordan skuespillerne fryktløst gyver løs på de tildelte oppgavene, og hvordan regissøren spiller videre på deres bud og legger til rette for nye, morsomme vendinger. Det er tydelig at disse fem har jobbet sammen før, og at de har drevet med improvisasjon lenge. Det skaper en deilig avslappet stemning i hele lokalet, og får oss til å senke skuldrene og nyte forestillingen. Her blir det verken pute-TV eller slappe punchlines, for disse folka kan sine saker.

 

Seieren i kveld går velfortjent til Mats Holm Ernstsen og hans improreality. I motsetning til de andre innslagene, deltar skuespillerne som seg selv og det hele foregår i ekte paradise-stil. De fire deltakerne må gjennom ulike improvisasjonskonkurranser, “spille spillet” og “være seg selv 110%”. De står i par, de stemmer hverandre ut og de må kjempe for poeng. Kvinnene møtes til slutt i en intens finale om den store cavapremien og Helene Abrahamsen kaster påskeegget i bakken til gisp og latterkrampe fra publikum. Det er utrolig gøy å se skuespillerne gå løs på hverandre og å se dem tape, for det er plutselig blitt personlig. Dette er et genialt konsept, som teateret gjerne kan videreutvikle til en større forestilling!

 

Gullrekka spilles annenhver fredag hele sesongen, og jeg vil helt klart oppfordre alle til å droppe sofaen og heller benke seg i salen. Det Andre Teateret stiller med stjernelag og varm stemning, og du får se akkurat passe lange snutter av de beste konseptene på huset. La oss oppleve mer tilstedeværende underholdningskunst, og mindre ihjelproduserte TV-programmer!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg