HEDDADAGENE 2019: Norberts Nye Nabo

”De modigste er de som tørr å være redde”. På Black Box spilles Norberts Nye Nabo, en barneforestilling som viser oss både frykt og vennskap. Men til tross for kreativ scenografi, nydelige dukker og dyktige skuespillere, når ikke forestillingen helt frem til sitt yngste publikum.

 

Vår anmelder berømmer dukkene og føringen av dem i Norberts Nye Nabo. FOTO: Svein Midtskogen

Tittel: Norberts Nye Nabo

Tid og sted: Black Box teater, 16. juni 2019

Manus og idé: Framifrå Teater

Medvirkende: Erlend R. Vikhagen og Håkon T. Nielsen

Regi: Terje Hartviksen

Produsert av: Akershus Teater

Dramaturg: Ragnhild Mærli                Dukker: Jon Mihle

Scenografi: Gjermund Andresen

Lyddesign: Rune Hermundsplass      Lysdesign: Paul Vidar Sævarang

Kommende forestillinger: 17.juni kl. 17:00

Anmeldelse av: Helena Furu


 

Norberts Nye Nabo er produsert av Akershus Teater hvor Framifrå Teater står for idé, manus og skuespillere. Forestillingen har en viktig, men ikke for moraliserende tematikk. Vi blir kjent med den engstelige Norbert som er redd for nesten alt; insekt, utsiden av huset og nabokona Fru Frogner, for ikke å snakke om Frogners hund Mopsen! Det er ikke før han møter sin nye nabo Miriam, som har opplevd å være mye reddere enn han, at Norberts liv endrer seg. For hva er egentlig frykt? Sammen blir de to karakterene kjent og de hjelper hverandre til å bli sterke sammen.

 

Scenografien er nydelig utført av Gjermund Andersen. Den lar seg lett manøvrere og består av flere rekkehus med Norberts hus i midten. Mobiliteten gjør at de to skuespillerne Erlend R. Vikhagen og Håkon T. Nielsen med enkelhet kan endre på spillstedene underveis i stykket. Skuespillerne mestrer flere roller og har en god kjemi seg i mellom. De veksler mellom å spille menneskelige karakterer og føre dukkene, begge med en tilstedeværelse og overbevisning. Timingen er god og latteren sitter løst hos undertegnende.

 

Skuespillerne Erlend R. Vikhagen (til v.)og Håkon T. Nielsen (til h.) har en god kjemi gjennom hele forestillingen. FOTO: Merethe Nielsen

 

Publikumsplassene er langt fra halvfull og jeg undrer på om de har overvurdert forestillingens målgruppe. På hjemmesiden reklameres det med at Norberts Nye Nabo passer for barn fra tre år og oppover, men mye kan tyde på at denne aldersgruppen var litt for ung for dagens forestilling. Det kan virke som det mørke scenerommet er med på å skape en ekstra og unødvendig frykt hos de minste. Siden det forekommer både høye lyder, brå bevegelser og dunkel belysning kan det tenkes at forestillingen hadde tjent flere publikummere på å sette aldersgrensen til fem år og oppover.

 

Norberts Nye Nabo er en sjarmerende og humoristisk barneforestilling som viser at det er lov å være redd. Forestillingen passer nok best for barn i tidlig skolealder, men den har kvaliteter som treffer både det yngste og det eldste publikummet.

1 kommentar
  1. Hei Teaterungdom!

   Takk for fin anmeldelse. Norberts nye nabo finnes i to varianter, en for 3-6 år (barnehage), og en for 6-10 år (DKS). Den sistnevnte ble vist under Heddadagene. Vi beklager at dette ikke har blitt tydelig kommunisert, og jobber med nye nettsider slik at det ikke misforstås i fremtiden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg