Idiot

Premisset er at komikeren er en idiot. Christer Torjussen gjør idiotiske ting hele tiden, og takler det meste ganske rævva. Med en ekstrem dose selvironi, gode observasjoner og komisk pondus, er Idiot en særdeles underholdende forestilling. Et smart premiss, med andre ord.

Det er lett å like Christer Torjussen og hans forestilling Idiot. FOTO: Anders Thorkildsen


Tittel: Idiot
Av og med: Christer Torjussen
Tid og sted: Latter, Klubbscenen, 21. mars 2019
Kommende forestillinger: På Latter 23. mars og 13. april. Spilles andre steder i landet i løpet av 2019, sjekk Torjussens nettside
Anmeldelse av: Mari Noodt


Det er noe merkelig befriende over det å se andre gå på trynet. Vi godter oss liksom med å høre om andres tabber og idiotiske oppførsel. Det får oss noen ganger til å føle oss bedre enn andre, men i de fleste tilfeller handler det nok aller mest om å innse at du ikke er alene om å gjøre feil. Christer Torjussen legger i alle fall ikke lokk på sine mistak. Det gjør han til en ydmyk og likanes kar, spør du meg!

Torjussen grer ut om alle de idiotiske tingene han gjør og har gjort. Hvordan han taklet sin egen skilsmisse helt hårreisende dårlig, hvor dum han føler seg når barna gjør lekser, hvor ofte han havner i idiotiske situasjoner fordi han vil være morsom. Selv om vi befinner oss i helt ulike livsstadier, klarer han å fenge meg med sine observasjoner. Det er lett å like Christer. Det er lett å le av han, men også med han. For han ler av seg selv. Ikke av vitsene sine, men av seg selv og sin egen idioti. Og da ler vi mer… Og det er befriende godt.

Torjussen forteller åpent om alt han er elendig på, men er ikke redd for å kritisere andre idioter i samme slengen. FOTO: Michael Ulriksen

Jeg må lete lenge for å finne en standupkomiker som oppleves like stødig som Christer Torjussen. Det er aldri kleint eller stille. Det er ingen vitser eller poenger som feiler. Ting sitter som det skal, uten stotring og famling, men også med rom for improvisasjon. Alt er godt gjennomarbeidet. Det er rett og slett kvalitet. Derfor kan jeg bare lene meg tilbake og nyte en skikkelig morsom time på klubbscenen. Det må du gjerne gjøre, du også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg