Julebord-vors

Vi er midt i desember og jula er virkelig rett rundt hjørnet. På tv går  julekalenderne, i butikken høres julesanger, og på gata kan man observere mennesker i finstasen som høylytt trer inn på fancy restauranter og hoteller. Jeg snakker selvfølgelig om julebordsesongen… Den hemningsløse julefesten hvor kollegaer endelig kan slå ut håret og drikke på sjefens regning. Hva har så julebord med teater å gjøre? Svaret er alt – i hvert fall på Det Andre Teatret. Husveteran Olli Wermskog inviterer i år til Julebord-vors, en hemningsløs improforestilling hvor publikum kan slå ut håret og drikke på teatrets regning. Det er smart, profesjonelt og ikke minst, vanvittig gøy.

 

Olli Wermskog har med nye venner i hver forestilling. Siste mulighet i år er lørdag 22. desember.  Foto: Hentet fra Det Andre Teatres hjemmeside

 • Tittel: Julebord-vors
 • Hvor/Når: Det Andre Teatret, 01. desember
 • Med: Olli Wermskog og venner
 • DJ: Henrik Stoltz Vernegg / Eduardo Garcia-Drageseth
 • Lysimprovisatør: Henrik Stoltz Vernegg
 • Kommende forestillinger: 22. desember
 • Anmeldelse av: Stine Sørensen

Det Andre Teatret er en slager blant ungdommen. Vi kommenterer ofte de mange grå hodene i Operaen, men på det lille teatret på Sandaker er det omvendt. Her flokker vi til, og med god grunn. Billige billetter og uhøytidelig stemning er varemerket, i tillegg til den upåklagelig gode improvisasjonen selvfølgelig. Denne gangen er allikevel alle i salen over 20 år, på grunn av showets egne aldersgrense. Om man er i det kreative (og høylytte) hjørnet kan man nemlig sanke inn gratis shots i løpet av kvelden.

Olly Wermskog står for kveldens underholdning. Han har invitert med seg et knippe med improvisatorer, eller «venner» som det står i programbeskrivelsen, og sammen skaper de et fyrverkeri av en forestilling. De som er kjente med improteater vet at publikum ofte kan bli spurt om forslag til «sted», «yrker», «relasjoner» osv for å sette i gang en scene. På julebord-vors får publikummerne servert en premie hvis forslaget deres blir godkjent – den omtalte shot’en. Du får også en shot hvis du gir fra deg mobilen og lar en skuespiller bruke meldingene dine som replikker. En velfortjent shot vil jeg si, for dette innslaget er helt klart et av kveldens høydepunkter. Latteren ljomet i hele rommet da to venninners intime chatlogg ble eksponert for oss, og selv de trente skuespillerne hadde vanskeligheter med å holde maska.

Det er julebord-vors og det innebærer selvfølgelig et juletema. Alle på scenen er kledd i høytidsriktige plagg, fra «ugly christmas sweater» til glorete nisseluer. Én har til og med julekuler i skjegget. Sammen improviserer de en rekke scener med høy kvalitet og spiss humor. Det er utrolig hvor gode improvisatørene er på å dra hysteriske situasjoner ut av nesten ingenting, og både skuespill og komisk timing sitter som et skudd. Simen Gunstrøm Hovd står for det musikalske, og han improviserer sanger om blant annet Black Friday og farene ved ekteskap. I sistnevnte sang blir faktisk to vordene bruder på utdrikningslag dratt opp på scenen. På hver sin stol foran publikum får de høre Hovds imponerende røst fortelle dem hvordan de egentlig bare burde løpe vekk. Vi ler så vi griner, og så får vi håpe at frøknene ikke lar seg skremme nevneverdig.

Julebord-vors er et perfekt avbrekk i den hektiske førjulstiden. Om du har tenkt deg ut på lørdagskvelden, er Det Andre Teatret stedet å starte festen. Som nevnt tidligere er dette et event med aldergrense, men er du over 20 år og leser denne anmeldelsen så er dommen klar: Start en ny førjulstradisjon med Julebord-vors! (Dette er også en skamløs oppfordring til Det Andre Teatret og Olli Wermskog om å sette opp forestillingen neste år). Så kan du både le, nyte bra improteater og komme i julestemning på samme tid.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg