Julelatter 2018

Det er torsdag, klokken er 22:30 og lokalene på Latter er stappfulle. Julebordsesongen er i full gang og stemningen sitter løst i publikum allerede før showstart. På vei inn til klubbscenen overhøres flere forventningsfulle tilskuere og en dame foran meg i køen sier til sin venn at hun «håper dette blir like bra som i fjor!». Jeg merker at jeg er minst like forventningsfull som tilskueren foran meg i køen.

Tittel: Julelatter 2018
Hvor og når: Klubbscenen på Latter, 13. desember kl 22:30
Medvirkende: Nicolay Ramm, Jørgen EP og Rasmus Wold
Kommende forestillinger: t.o.m. 22. desember
Anmeldelse av: Helena Furu

Julelatter har med årets show, satt opp sitt tolvte i rekken. Årets komikere er Nicolay Ramm, Jørgen EP og Rasmus Wold.  Gutta entrer scenen og forestillingen er i gang.

Vi serveres historier fra det virkelige liv, parodier og flere musikalske innslag – der i blant rap og acapella. Trioen veksler mellom å stå alene på scenen og sammen. De starter med presentasjoner av hverandre, etterfulgt av et musikalsk åpningsnummer. Publikum koser seg og «gutta-stemningen» fyller lokalet. Replikkene er kjappe og kjemien er god dem imellom. For hva kjennetegner den perfekte julesang? Og hvordan er det egentlig på norske julebord? Svarene får vi på Klubbscenen! De presenterer klisjéene vi elsker og hater, eller rettere sagt, elsker å hate. Vi ler av gjenkjennelse og de treffer spikeren på hodet.

Det er umulig å ikke flire. De sjarmerer både kvinner og menn og vi ler både av og med. Det er behagelig å være på et stand-up show på Klubbscenen der publikum ikke er i fokus. Her kan man sitte på både fremste og bakerste rad uten å være engstelig for å bli en del av forestillingen. Juleshowet er så til de grader timet og det ligger en profesjonalitet og humor i hver minste setning og gest. De er gode hver for seg i sine sceniske prestasjoner og de briljerer som gruppe. Med andre ord høster gutta latter i gruppe, så vel som alene. Resultatet er (jule)latter fra ende til annen.

At årets Julelatter går for fulle hus er ikke så vanskelig å forstå, for trioen byr på julestemning og første klasses humor. For dem som er i tvil og enda befinner seg i vurderingsfasen om hvorvidt dette er noe å prioritere i årets adventstid: slå til, du vil ikke angre! Her er det bare å lene seg tilbake, klistre på smilet og klargjøre lattermusklene. Helt til sist ønsker jeg å besvare spørsmålet om årets Julelatter er like bra som i fjor: for meg er det helt klart! Ikke like bra, men bedre!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg