Mimmi Tamba

Teaterungdom.no er teateranmeldernes lille rebell. Vi anmelder dans, vi anmelder opera, vi ser stort og smått og gjør storinnrykk under skolerevyer og utvalgte festivaler. Konserter ser vi sjelden, så for at vi skal se og anmelde konserter må det være snakk om noe helt spesielt, og Mimmi Tamba – er noe helt spesielt.

Dette bildet sier mer enn 1000 ord. FOTO: Lillian Julsvik

Hva: Mimmi Tamba, releasekonsert for albumet Semper Eadem på Blå i Oslo

Når: For altfor lenge siden… beklager….

Aktuelt: Innetid er musikktid, og dette er bra musikk

Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä


Dama er så sykt kul. Selvfølgelig inntar hun Blå for sin releasekonsert. Hipsterbula som skriker løkkatrendy mer enn noe annet. En liten scene, men en vanskelig scene å fylle. Man er helt avhengig av å “eie” den. Det gjør Mimmi.

Albumet som slippes heter Semper Eadem, er inspirert av dronning Elizabeth 1. og handler om å bryte med den rollen man har valgt eller fått tildelt. Litt teaterungdom-rebelsk der altså. Showet på Blå leker seg med kostymer og lys. Mimmi er ikke en av de artistene som “bare lar musikken snakke for seg”. Hun bruker de virkemidlene hun har.

Vakkert og stemningsfullt på Blå. FOTO: Teaterungdom.no

Det synges selvsikkert og sterkt. Jeg får assosiasjoner til FKA Twigs (en av mine absolutte favorittartister). Det er uforutsigbart og grandiost, nesten utenomjordisk. Spesielt “Money” får et magisk slør over seg. “Break” og “Never” er mine to andre favoritter. Her forsvinner tankene langt ut av det lille rommet. Vi følger lyset opp i taket og fylles av en stemning. Mimmi er rå på å skape stemning. Dermed blir dette også noe mer enn en konsert. Kanskje blir det teater?

Nå ser vi at tiden er inne for å tenke annerledes, legge ut en litt annerledes anmeldelse, en som får deg til å ville høre på musikk. Selvfølgelig passer en anmeldelse av en Mimmi Tamba konsert for Teaterungdom.no, og Semper Eadem passer selvfølgelig for teaterungdommer. Så hør, vi har tid til å lytte nå, og dette er god musikk.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg