Mortgage

Mortgage: Galning, morder, scene manager. Mortgage: En kort fortelling om det voldelige og elendige livet til Beatrice Gunta Mortgage. Mortgage, en gjesteforestilling på Grusomhetens Teater. Mortgage, en fasinerende og sterk teateropplevelse.

VISUELT: Scenografi, lys og lyd skaper et mektig og kraftfull scenebilde. FOTO: Robert Golden

Tittel: Mortgage
Tid og sted: 
Grusomhetens Teater, torsdag 25. april
Av: David Glass ensemble og Created a monster
Regi: David Glass
Medvirkende:
Briony O´Callaghan, Francois Testory og Simon Gleave.
Kommende forestillinger: Forestillingen er ferdigspilt.
Anmeldelse av: Stine Sørensen


 

Mortgage er et samarbeid mellom «David Glass ensemble» og «Created a monster», originalt basert i England. Med sin grunnstein i preformance-kunsten har de denne gangen latt seg inspirere av Artaud´s «Theatre of Cruelty», og ganske passende gjestet vårt eget Grusomhetens Teater i Oslo. På scenen står det tre personer som leverer en time med intenst og fysisk skuespill, fylt med tankevekkende tematikk og nådeløse uttrykk.

Et lydspor av skrik og jamring fyller rommet når vi trer ned i salen. Bakerst på scenen henger det et transparent stykke plastikk, og på sidene dingler kjettinger. Sukkerbiter ligger dandert på gulvet. Det er mørkt, og inntrykket er slående skremmende. Inn kommer skuespillerne. Briony O´Callaghan sitter i en rollestol, med et manisk smil og blod på kropp og klær. Hun er Mortgage. Francois Testory og Simon Gleave klamrer seg til hverandre, kledd i røde kjoler og med isende blikk. De er doktorene.

 

GOD KJEMI: Skuespillerne har en fantastisk kjemi på scenen. FOTO: Robert Golden.

 

Mortgage har brent ned verdens siste teater. Nå er hun på asyl og skal helbredes med hjelp fra sine doktorer. Det er en spennende trio med karakterer vi møter, fylt med nyanser og utviklinger. Mortgage starter som en sinnssyk kvinne som knapt kan snakke, men gjennom smart historiefortelling og kløktige koreografier blir hun mer og mer bevisst på sine omgivelser. Doktorene er imponerende både fryktinngytende og komiske på samme tid. De utsetter Mortgage for sjokkterapi og tvilsomme behandlinger, men samtidig viser de også sin kjærlighet til henne. Etterhvert kan man begynne å lure på hvem som er den virkelige fangen på asylet.

 

Mortgage var en kort, men mektig opplevelse. Historien var stram og solid, skuespillerne var skremmende overbevisende, og lys og lyd skapte et fantastisk scenebilde. Skulle forestillingen eller «David Glass ensemble» og «Created a monster» dukke opp igjen på norsk scene, så er min varmeste anbefaling å sjekke det ut!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg